Інна Богословська: «Київрада потрібна Тимошенко, щоб залишитись у політичному просторі»

25.04.2008

«Партію регіонів ніколи не влаштовувала ситуація, коли депутати вищого рівня включаються у місцеві вибори. І до теперішнього часу такої ситуації ніколи не було, – заявила народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська, коментуючи питання виборів до Київради. – Зараз ми включилися у цю боротьбу тому, що вибори в Києві стали не проблемою місцевого самоврядування, а проблемою державної політики – виборча кампанія з місцевої перетворилася на загальнонаціональну. Відтак, список Партії регіонів було підсилено політиками національного рівня».

Інна Богословська упевнена: якщо Київрада й надалі залишатиметься політичною площадкою, то, безумовно, політики національного рівня змушені будуть ввійти в Київську Раду, щоб там мати діалог на рівних з тими, хто кидає виклик законності та стабільності.

Коментуючи участь у київських перегонах прем’єр-міністра Тимошенко, народний депутат заявила: «Абсолютно чітко видно, що вона вже вдруге не справилася з функціями прем’єр-міністра. І безумовно, час, коли її потрібно буде виганяти з крісла, скоро настане. Передбачаючи це, БЮТ хоче використати площадку Київської ради, як політичний плацдарм для наступних президентських виборів. Тимошенко розуміє – якщо вона перестане бути головою Кабінету міністрів, в неї не буде трибуни. Відповідно, Київраду Тимошенко планує використати не для підняття добробуту киян і вирішення мсцевих проблем, а для того, аби залишитись у політичному просторі».

БЮТу будь-що потрібна більшість у Київраді, наголосила Інна Богословська, оскільки зараз вже зрозуміло – посаду мера вони отримати не зможуть, хоч як би Тимошенко не водила Турчинова за ручку по київських подвір’ях. «Більшість їм потрібна для того, аби не дати новому меру скласти присягу і фактично заблокувати роботу Київради, перетворивши її на політичну арену, – сказала народний депутат. – Кияни мають розуміти, якщо й зараз емоційно, за інерцією віддаватимуть свої голоси за БЮТ, вони власноруч позбавлять місто спокою та стабільності. Бо Тимошенко в Київраді буде робити все те, що БЮТ робив у Верховній Раді – ламати мікрофони, блокувати електрощитові і паралізовувати будь-яку роботу».

«Києву потрібна влада, яка здатна забезпечити розвиток міста, законність та спокій. Такою владою може стати саме Партія регіонів, яка вже неодноразово доводила свою ефективність, – заявила Інна Богословська. – На виборах 25 травня ми просимо підтримати нас не лише тих, хто голосував за Партію регіонів на парламентських виборах, а й усіх розсудливих киян, яким набридли популістські обіцянки і постійні провокації».

Прес-служба народного депутата Інни Богословської