Партія «Віче» вимагає негайних реформ за Планом Розвитку Країни

30.10.2006

На ІХ черговому з’їзді партії «Віче», який відбувся 28 жовтня 2006 року в Києві, делегати закликали владу і політичні партії припинити протистояння заради конструктивної співпраці й прогресивного розвитку України. У офіційному зверненні з’їзду «вічники» запропонували іншим політичним силам знайти і конкретизувати спільні позиції та виробити загальне бачення майбутнього.

Країна гостро потребує довгострокового плану, який би визначив мету, стратегію, тактику й інструменти розвитку. І таким документом, на думку делегатів з’їзду,  є План Розвитку Країни, оскільки ані у влади, ані у парламентської опозиції немає подібного, як немає й якісно нових політичних команд. Але навіть за таких умов «Віче» вважає неприпустимим втрачати час в очікуванні наступних виборів. Тому потрібно за будь-яку ціну робити кроки, що наближатимуть той образ України, який описано у Плані Розвитку Країни.

«Сьогодні важливо, щоби після жорсткого передвиборчого протистояння партії згадали, що головне – це не боротьба одного з одним, а розвиток країни. Головне – не протиставляти Схід Заходу, а зшивати країну по горизонталі, — зазначено у зверненні. – Головне – не боротись за владні повноваження, а створити гнучку модель стримувань і противаг, що не дозволить встановити в Україні будь-який авторитарний режим».

«Незважаючи на видимі протиріччя в ідеологіях політиків, у їх програмах ви знайдете багато спільного, — заявила лідер партії Інна Богословська. – Ми порівнювали наш План Розвитку Країни із програмами інших партій і зрозуміли, що багато в чому маємо спільні стратегічні цілі. Тому ніщо не заважає нам здійснити й спільні кроки у їх досягненні».

Наразі можна навезти низку ідей, залучених з Плану Розвитку Країни у програми провідних політичних сил:

  • Проведення жорсткої прагматичної проукраїнської політики на всіх зовнішніх напрямках;
  • Розвиток України як країни-виробника, а не країни-споживача чужих товарів і послуг;
  • Податкова амністія та легалізація капіталів;
  • Опора на середній клас як основу добробуту, стабільності і сталості в суспільстві;
  • У сфері малого бізнесу держава має встановити мінімальне оподаткування і спрощену систему адміністрування податків;
  • Адміністративно-територіальна реформа;
  • Судова реформа;
  • Поступовий перехід до професійної армії;
  • Впровадження нової системи загальної диспансеризації населення.

«Ми переконані, що це – далеко не повний перелік ідей, навколо яких можна об’єднуватись, – зазначила Інна Богословська. – А починати діалог ми пропонуємо з Плану Розвитку Країни як єдиної довгострокової стратегії для України».

Довідка:

Партія «Віче» налічує 5 530 членів, об’єднаних у 185 партійних організацій. Партійні організації створені у 23 областях України, Автономній республіці Крим, Києві та Севастополі.

Для участі у місцевих виборах 2006 року від партії «Віче» по всій Україні було зареєстровано 201 депутатську групу. 82 з них (40%) подолали тривідсотковий бар’єр – депутатами від «Віче» стали 236 чоловік. Партія представлена у двох обласних радах (Харківській та Запорізькій), 30 міських радах, 46 районних і 4 сільрадах. Створено 7 депутатських фракцій «Віче» (у Харківській обласній і міській радах, Дніпропетровській, Дніпродзержинській, Нікопольській, Херсонській та Запорізькій міських радах).

За результатами виборів до Верховної Ради України тривідсотковий бар’єр подолано у двох регіонах – Харківській області та місті Києві.

 

Прес-служба партії «Віче»