Відкрите звернення до депутатів Харківської міської ради

22.01.2015

Вчора був рік від дня першої смерті на Майдані. Тієї смерті, яка стала результатом боягузтва депутатів парламентської більшості Януковича, побоялися вийти з-під його злочинного впливу. Якби депутати вчасно вийшли з більшості і відмовилися тупо підкорятися волі неадекватного тирана, був би знайдений мирний вихід.

Ситуація в харківській міськраді повністю повторює ситуацію рік тому в Києві.

Так само, як рік тому Янукович не зрозумів, що кінець режиму неминучий і треба знаходити мирний шлях виходу з протистояння, Кернес і слухняна йому більшість не розуміють, що сьогодні вони мають останню можливість «мирно розійтися» з харків’янами. Для цього має розпастися слухняна Кернесу більшість, а Кернес – або полетіти лікуватися або сісти в Українську в’язницю.

Так само, як рік тому Янукович і парламентська більшість приймали закони 16-го січня, які «поставили хрест» на всіх учасниках процесу, так і в ці дні неадекватно поводяться Кернес і його більшість у міськраді. Приймають незаконний бюджет, продовжують пиляти гроші, і готуються висловити недовіру міліції та прокуратурі за те, що вони, як і Скоробагач, можуть опинитися в сміттєвих баках. У своїй «шкаралупі» депутати навіть не розуміють весь цинізм і абсурд власної поведінки: міськрада не закликає знайти і покарати терористів і сепаратистів, які щотижня підривають людей і місто! Ні! Депутати стають на захист Скоробагач, який, як мінімум, повинен сидіти у в’язниці за те, що учні розносили його агітаційні передвиборні подачки!

Рік тому «рейтинг» Януковича був вище, ніж у його супротивників, але це йому ніяк не допомогло. Так само і Кернес носиться зі своїм «рейтингом», не розуміючи, що ситуація повністю змінилася. Харків вже ніколи не буде ні російським, ні бандитським, ні ментовським.

Харків буде вільним українським містом. Активна меншість, завжди перемагає будь-який «рейтинг», бо має переконання і волю.

Так само, як рік тому Янукович і компанія погрожували активістам, так і вчора, після законних виступів у міськраді, активісти отримали прямі погрози. Одному запропонували «готувати труну», якщо він ще прийде до міськради, іншому заявили, що розправляться з сім’єю. Ні в кого немає сумнівів, що ці погрози від Кернеса і його поплічників! І всі депутати, які не відмежуються від Кернеса, стануть співучасниками і загроз, і, боронь Боже, розправ.

Рік тому я попереджала «регіоналів», що Янукович «в’яже їх кров’ю». Сьогодні я теж саме кажу харківським депутатам: Гепа втягує вас в жахливий сценарій. Він «в’яже вас кров’ю». І потім ви вже ніколи не доведете, що вами рухали благі побажання і що ви не розуміли процесів. Приймайте рішення про вихід з більшості зараз! Потім буде пізно.

Що робити депутатам: не йти на позачергову сесію 23 січня, сьогодні написати заяву про вихід з фракцій.

Кернес – маленька і жалюгідна подоба Януковича, неадекватний негідник. Але втече він так само, з награбованим. А куди і з чим бігти вам ?!

Що робити правоохоронцям: принести до міськради рішення про арешт Кернеса і одягнути на нього наручники. Вже давно треба покарати Кернеса за все, що він накоїв. А ще важливіше – зупинити його, щоб він не накоїв ще більше і не заподіяв горе людям.

З наперсточниками треба закінчувати!