Настають великі зміни

05.11.2015

Напишу дуже чесно і дуже прямо.

Швидкий кінець Порошенко, як президента, визначено наперед. Закони розвитку держави і суспільно-політичних систем говорять про те, що у чинного президента відсутні необхідні для влади економічні і суспільні політичні ресурси та інструменти. І з Порошенком остаточно завершиться пострадянський етап розвитку України.

З цього випливає завдання для всього, підкреслюю, всього українського суспільства: здійснити безкровний або малокровний перехід до принципово нової системи суспільних, економічних та політичних відносин в Україні. Дорога очевидна: ніякого прийняття конституції під тиском ззовні, ніяких дострокових виборів, цей парламент обирає технічний уряд, який буде тримати виконавчу владу до прийняття нових правил. Нова Конституція повинна бути прийнята в установчий спосіб – лише такій Конституції повірить суспільство.

Насамперед, ми повинні виключити дуалізм влади і перейти до парламентської республіки з сильним прем’єром і формальною роллю президента, з сильним місцевим самоврядуванням.

Друге – основою держави повинні стати громади та місцеве самоврядування. 60% бюджету країни має бути бюджетом громад і регіонів. Муніципалітети повинні мати свою муніципальну поліцію і мирових суддів, які обираються громадянами і вирішують основну кількість цивільних, адміністративних і кримінальних справ.

Третє – держава повинна мати тільки 5 функцій: зовнішня і внутрішня безпека; зовнішня політика; визначення і контроль над державними соціальними та правовими стандартами; просвіта (освіта, наука, культура, інформатизація); загальнонаціональні інвестиційні проекти. На ці потреби підуть 40% бюджету.

Четверте – головним завданням будь-якої успішної сучасної держави є створення робочих місць. Основою економічного зростання країни повинні стати вільне підприємництво, приватно-державне партнерство, захист власності і низьке оподаткування, яке сукупно не повинно перевищувати 25% від доходу будь-якої особи.

П’яте – чесне правосуддя, десовєтизовані правоохоронні органи, демілітаризовані податкові органи.

Всі, хто реально і глибоко займається вирішенням завдання пострадянської трансформації України, продовжить цей перелік до сакральних 10-ти пунктів.)))

Нічого не бійтеся, дорогі українці! Ми стоїмо на порозі зовсім нового життя та нових правил. Головне на сьогодні – сміливо і рішуче зупинити процес розкладання країни зверху і ззовні, консолідуватися в швидкій підготовці нових правил і нових кадрів – і, нарешті, революції отримують своє правильне вирішення у вигляді нового Суспільного договору. Іншого шляху – немає. Час мудрішати і об’єднуватися За нові правила життя, а не тільки проти існуючих.)))

Блог Інни Богословської НВ