Будь-які дії НАБУ можна оскаржити, оскільки цей орган створений з порушенням Конституції, – Інна Богословська

12.02.2016

Будь-які дії Національного антикорупційного бюро можна оскаржити, оскільки цей орган створений з порушенням Конституції, – Інна Богословська. За словами Інни Богословської, це могло бути зроблено спеціально, щоб суспільство втратило довіру до органів по боротьбі з корупцією. Такі дії підтверджують системна криза влади і дають підстави говорити про необхідність її повного перезавантаження, – вважає голова Всеукраїнської громадської організації «Віче України».

«Відповідно до Конституції, президент України може робити лише те, що належить до його повноважень. Але у нього немає повноважень призначати директора Національного антикорупційного бюро. Такого пункту немає в Конституції, тому будь-яке рішення НАБУ в разі, якщо його оскаржать в незалежному суді, буде скасовано. Процедурно воно є антиконституційним », – зазначила Інна Богословська.

Тому будь-який політик або чиновник, в тому числі Ігор Кононенко, може ходити в НАБУ і говорити що завгодно, оскільки це має нульову процесуальну цінність.

«Можливо, це було зроблено навмисно. Складно уявити, що юристи, які працюють в Адміністрації Президента і в парламенті, не вміють читати Конституцію України. Ми бачимо колапс старої системи, вона нежиттєздатна. Потрібне повне перезавантаження. Починати потрібно з нового суспільного договору, нової Конституції, прийнятої на Установчих зборах», – впевнена голова Всеукраїнської громадської організації «Віче України».