“Цілком очевидно, що Добкін домовився з Кернесом”, – Інна Богословська

19.10.2015

Інна Богословська прокоментувала передвиборчу ситуацію в Харкові. Про змову нинішнього голови Харкова Геннадія Кернеса та Добкіна, яких пов’язують дружні відносини. «Цілком очевидно, що Добкін домовився з Кернесом, що вони грають на перший тур перемоги Кернеса. Тому, якби пішов Опозиційний блок, то Кернес в цій ситуації мав би розділити свої голоси з Опозиційним блоком – у них один електоральний майданчик. Оскільки вони хочуть залишити контроль за Харковом, то по місту – це повністю договір. Потрібно розуміти, що Кернес і Добкін нероздільні і нерозрізнені», – говорить НВ екс-нардеп Інна Богословська.

Інна Богословська зазначає, що варто розділяти ситуацію з Опозиційним блоком в місті та області. У першому випадку – це якісь домовленості Кернеса і Добкіна. У другому – небажання інших гравців, зокрема АП, пускати Опоблок на вибори в області. Варто відзначити, що певна дивина в поведінці Опозиційний блоку на Харківщині є. Якщо за область і реєстрацію в облраду «опозиціонери» б’ються, то питання про те, чому не стали битися за Харків, і навіть не виставили свого кандидата, обережно обходять. Поки Кернес не втік у Відродження, Добкін навіть говорив ЗМІ, що Опозиційний блок готовий висунути Кернеса на вибори у Харкові. Після того як Кернес вирішив йти від Відродження, Добкін і його команда просто перестали говорити про те, кого б хотіли бачити міським головою.

При цьому, Інна Богословська зазначає, що така поведінка викликала конфлікт всередині Опозиційного блоку. «Добкін в Опозиційному блоці є кандидатурою від Ахметова, і та частина блоку, яка розглядає довгу політику, обурена тим, що в результаті цього договору, Харків, як електорально важливий регіон, втрачений для них. Вони не зможуть пред’явити ці голоси у великих політичних торгах», – говорить НВ Інна Богословська.