Інна Богословська: Рішення про безвізовий режим з ЄС буде прийнято до початку зими або навесні наступного року. Головна вина в такому затягуванні лежить на Путіні

30.03.2015

Інна Богословська вважає, що складно говорити про безвізовий режим у країні, де йде військовий конфлікт і є багато біженців і відкриті кордони.

Європа не відмовляється від своїх намірів ввести безвізовий режим з Україною, просто поточна ситуація не дозволяє зробити це найближчим часом. Про це український політик Інна Богословська заявила в коментарі виданню «ГОРДОН».

«Немає ніякого зворотнього ходу з боку Європи щодо введення безвізового режиму, як це вже сприймають деякі люди в Україні. З самого початку було очевидно, що жодного рішення на Ризькому саміті прийнято не буде. І ніхто нам цього реально не обіцяв. У кращому випадку це рішення буде прийнято до зими або навесні наступного року. І це буде нормально. Тут не винні ні Європа, ні Україна. Головна провина лежить на Путіні», – вважає Богословська.

«Коли в країні така кількість біженців через військовий конфлікт і відкритий, немаркований кордон, то про безвізовий режим говорити важко. Тим не менш, в Європі політичне рішення про надання Україні безвізового режиму прийнято, і воно вже не обговорюється. Просто ситуація складається так, що прийняття такого рішення розтягнеться в часі, за умови, якщо зона конфлікту не буде розширюватися. Тому всьому світу доведеться попрацювати, щоб заспокоїти ситуацію на Донбасі », – зазначила Інна Богословська