Інна Богословська: У Податковому кодексі повністю захищені права платників податків

25.01.2011

УвеличитьПрава платників податків повністю захищені у новому Податковому кодексі. Про це заявила народний депутат України від Партії регіонів Інна Богословська в ефірі програми «Від першої особи» на «Радіо «Ера-Fm», зазначивши, що будь-які різночитання чи неточності у законодавстві будуть завжди трактуватися на користь платника податків, а не держави.

За словами політика, норма про те, що законодавчі колізії у податковій сфері трактуватимуться на користь платників податків, прямо записана в ухваленому кодексі. Депутат також наголосила на тому, що після внесення Президентом Віктором Януковичем поправок до кодексу у документі було відстояне положення про «презумпцію невинності» платника податків. Інна Богословська говорить, що на практиці це положення означає наступне: жоден інспектор не може втручатися у комерційні справи підприємця чи фірми, якщо немає підстав звинувачувати фізичну чи юридичну особу в порушенні податкового законодавства.

«Я хочу зробити оптимістами всіх платників податку, оскільки ми таки наполягли на введені презумпції невинності платників податків до кодексу, і прямо сказано – якщо є колізія в законодавстві, то вона повинна завжди трактуватись на користь платника податків. Тому саме держава сьогодні буде винна в тому, що за відсутності тих чи інших підзаконних актів платник податку зможе трактувати податкові положення на свою користь, і ніхто не буде вправі його покарати», – пояснила вона.

Прес-служба Партії регіонів