Виступ Інни Богословської у Верховній Раді України

07.07.2010

7 червня. Виступ Інни Богословської на ранковому засіданні Верховної Ради України.

УвеличитьІнна Богословська: Шановна громада! Шановні співвітчизники! Останнім часом у нас все більше і більше складається ситуація, коли злочинці, які повинні бути покарані за свої злочини наполягають на тому, що не вони винні в тому, що вони скоїли. Влаштовують скандали політичні навколо різних тем і це зараз стосується і питання, яке стало соромом України, питання щодо більшовицького наскоку, свого часу, на приватну власність з боку пані Тимошенко і уряду на чолі з нею. Мова йде про газ. Я вам зараз зачитаю документ, який був провалений тодішньою владою у Верховній Раді, це був звіт стосовно газового ринку під час газової війни.

Вже тоді, в  2009 році депутати, члени Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування  функціонування газової системи в Україні, зробили висновок: заяви уряду України про перехід до НАК „Нафтогаз України” право власності  на природний газ щодо газу „РосУкрЕнерго” в ході роботи тимчасової слідчої комісії не знайшли свого підтвердження. Тимчасова  слідча комісія наполягає на тому, щоб  розслідувати кримінальні справи  за фактом скоєння злочину проти власності на державному рівні, щоб ці справи знаходилися в зоні особливої уваги правоохоронних органів та глави держави, та винні особи не уникнули відповідальності.

Ще у 2009 році вся Україна і світова спільнота слідкували  за тим, як у XXI столітті, як свого часу більшовики  це робили, забирається приватна власність, не дивлячись на закони і право. Сьогодні ми повинні розуміти, що справа Стокгольмського суду – це не справа окремих приватних осіб чи держави,  це справа взагалі  виконання Конституції в Україні щодо захисту приватної власності на рівні  з державною. Ми повинні  розуміти, що якщо у 2009 році  головний бухгалтер „Нафтогазу”  відмовилася ставити на облік у „Нафтогазі” цей газ, і  уряд Тимошенко зробив так, що  тимчасово виконуючий обов’язки  поставив цей газ на облік, це означає, що це було незаконно. Якщо ми сьогодні  кажемо, що та людина,  яка незаконна пропустила цей газ через кордон, повинна понести за це відповідальність, ми повинні це зробити.

Доки в Україні  злочинці самого високого рангу не сядуть на лаву підсудних,  у нас ніколи  не буде порядку. І тому всі, хто  винний по суду повинні бути покарані, і тільки тоді почнеться наведення, дійсно, нормального  порядку, і люди відчують свій захист у власній країні. Дякую за увагу.