У Верховній Раді створено депутатську групу «За конкурентоспроможність і реформи»

12.03.2010

Сьогодні в українському парламенті оголошено про створення депутатської групи «За конкурентоспроможність і реформи». В склад групи увійшли 14 народних депутатів, які підтримали коаліційну угоду. Своїм завданням члени новоствореної групи бачать проведення структурних реформ і відновлення економічного зростання, – про це заявив координатор групи Ігор Рибаков.

«За останні роки депутати втратили незалежність і перетворилися на «кнопкодавів», чиї рішення диктуються інтересами кількох партійних лідерів, а не інтересами українського народу. Ми вважаємо, що депутат має бути суб’єктом законодавчої ініціативи, він зобов’язаний виражати волю людей, які обрали його. Саме тому робота групи буде будуватися на демократичній основі. Її рішення будуть прийматися більшістю голосів, а кожен з парламентарів є повноправним представником депутатської групи. І для всіх, хто розділяє наші принципи, і хто готовий працювати на благо українського народу, наші двері відчинені», – підкреслила Інна Богословська

Основою роботи об’єднання депутатів «За конкурентоспроможність і реформи» є 10 принципів, включених в Положення депутатської групи.

«Створення стратегії розвитку до 2020 р., модернізація національного виробництва, податкова реформа, реформа системи антимонопольного регулювання, стимулювання малого і середнього бізнесу, підтримка аграрного виробництва – ось над чим ми будемо працювати, і що є для нас головним», – відзначив член об’єднання «За конкурентоспроможність і реформи» Юрій Полунєєв.

За словами членів депутатського об’єднання, реалізація економічних і структурних реформ неможлива без реформи судової системи і правоохоронних органів. Саме тому парламентарі будуть ініціювати реформу судової системи і здійснювати всебічну підтримку на законодавчому рівні.

Всього в склад депутатської групи увійшли 14 народних депутатів, в тому числі всі позафракційні, а також члени БЮТ і НУНС.