Інна Богословська виступає за проведення місцевих виборів восени на основі мажоритарної системи

10.02.2010

УвеличитьНародний депутат Інна Богословська впевнена, що вибори до сільських, селищних та міських рад повинні проходити за мажоритарною виборчою системою, а не за пропорційною, як зараз.

«Верховна Рада зобов’язана перенести вибори в місцеві органи влади з 30 травня на осінь для того, щоб прийняти новий виборчий закон. Якщо цього не зробити, в районах і областях, замість наведення порядку містах і селах, в комунальному господарстві, будуть тривати політичні війни між партіями», – відзначила політик.

За словами Інни Богословської, діяльність місцевих рад сьогодні занадто політизована.

«Питання лампочок в під’їздах, почищених від снігу тротуарів, відремонтованих доріг не є справою партій чи їх ідеологій. Цим повинні займатися професіонали, людей, які відбулися, які живуть в тих самих під’їздах і ходять по тим самим вулицям, що й інші члени територіальної громади. На жаль, вибори за партійними списками привели до того, що для депутатів місцевих виборів головними є питання коаліцій та партійного рейтингу, а не створення комфортних умов життя», – підкреслила народний депутат.

Інна Богословська нагадує, що вона давно і послідовно виступає за перехід на місцевому рівні до мажоритарних виборів, а на національному – до змішаної, де половина депутатів парламенту обирається за відкритими партійними списками і половина – в мажоритарних округах.

«Абсолютна більшість громадян вимагає повернути вибори в мажоритарних округах. Змінити виборчу систему обіцяли практично всі кандидати в президенти – і Янукович, і Ющенко, і Литвин, і Гриценко, і Яценюк. Тепер прийшов час цю обіцянку виконати. На наступному тижні парламент працює і в депутатів є всі шанси перенести вибори на осінь і повернутися до мажоритарної системи виборів. Тому я закликаю парламент негайно розпочати розгляд цього питання. Інакше, не змінивши виборчу систему, ми можемо посилити політичну кризу в країні», – заявила Інна Богословська.

Політик впевнена, що якщо зараз не буде прийнята нова виборча модель, це буде свідчити, що політики свідомо обдурювали своїх виборців, обіцяючи те, за що вони насправді не виступають.

Прес-служба Інни Богословської