«Відкладаючи момент передачі влади, Тимошенко намагається замести сліди своїх злочинів», – Інна Богословська

10.02.2010

Увеличить«Ю. Тимошенко зробить все, щоб залишитися у владі якнайдовше. Буде подавати судові позови, створювати штучні перешкоди на шляху нової коаліції, блокувати трибуну. Її завдання – уникнути відповідальності за свою роботу на посаді прем’єр-міністра», – так народний депутат Інна Богословська прокоментувала намір БЮТ оскаржити результати виборів Президента України в суді.

За словами політика, мотивація прем’єр-міністра очевидна.

«При прем’єрі Ю. Тимошенко Кабінет Міністрів дуже часто, м’яко кажучи, порушував закони. Начальник кримської міліції на громадських засадах, виконуючий свої обов’язки без постанови уряду. Директиви на ведення газових перемовин, підписані Ю. Тимошенко в результаті міфічного засідання Кабінету Міністрів, на якому ніхто не був присутній. Численні зловживання під час проведення держзакупівль, порушення в системі Держрезерву, роздані незрозуміло кому кредити під гарантії уряду. Щоб згадати всі «досягнення» лідера БЮТ, не вистачить пальців і двох рук. І по всім цим фактам потрібно проводити розслідування, оскільки за ними – мільярди вкрадених у людей гривень», – відзначає народний депутат.

Інна Богословська нагадує: Ю. Тимошенко діяла так само, коли очолювала «Єдині енергетичні системи України».

«Після «ЄЕСУ» вона теж «замітала» сліди, але залишитися чистою перед законом їй не вдалося – матеріали кримінальної справи щодо дій керівництва компанії, в т.ч. Тимошенко, складають 6 тис. томів. Тому я вірю, що в цей раз лідеру БЮТ не вдасться уникнути суду і закликаю всі політичні сили бути уважними, щоб в черговий раз не бути обманутими цією горе-акторкою. Люди обов’язково повинні знати, де знаходяться кошти від приватизації «Криворіжсталі» і на що пішли кредити МВФ разом із золотовалютними резервами Національного банку України. Якщо ми не отримаємо відповіді на ці запитання, подібні випадки оскаженілого грабунку в масштабах всієї країни можливі і в майбутньому», – заявила політик.

Пресс-служба Інни Богословської