Інна Богословська закликає ЦВК не допустити втручання іноземних держав у виборчий процес

15.01.2010

Кандидат на пост Президента України Інна Богословська закликає Центральну виборчу комісію не порушувати Закон «Про вибори Президента України» і не реєструвати спостерігачів від Грузії.

За словами політика, в ЦВК підготовлено проект постанови про реєстрацію офіційних спостерігачів від Грузії. Згідно з документом пропонується зареєструвати 2 133 особи, тоді як загальна кількість офіційних спостерігачів від іноземних держав становить 276 осіб. Наприклад, від США зареєстровано 73 спостерігачі, від Росії – 39.

«Відповідь на запитання, чому Грузія направляє так багато спостерігачів, можна знайти в телефонній розмові М. Саакашвілі з Ю. Тимошенко, в якій український прем’єр-міністр говорить, що потрібно «об’єднати всі зусилля, щоб не пропустити цю группу», а М. Саакашвілі запевняє, що в Україну приїхали найбільш «перевірені та боєздатні». Це не можна розцінювати інакше, як змову Тимошенко із Саакашвілі про втручання іноземної держави у внутрішні справи України», – підкреслює Інна Богословська.

У зв’язку з цим кандидат на пост Президента України направила звернення до Генеральної прокуратури та СБУ з вимогою порушити кримінальну справу за фактом замаху на основи національної безпеки і просить негайно провести експертизу аудіоплівок, на яких записана розмова М. Саакашвілі та Ю. Тимошенко.

Прес-служба Інни Богословської