«Президентські вибори — шанс змінити країну», — Інна Богословська

14.01.2010

Увеличить«Вибори 2010 року показали, що влада націлена виключно на грабунок країни і набивання своїх кишень. Спроба нав’язати суспільству вибір між В. Януковичем та Ю. Тимошенко призвели до зростання протестних настроїв і до того, що вперше за кілька днів до виборів більш як половина українців не визначилася. А значить, вибори можуть піднести сюрприз тим, хто думає, що все вирішили за виборця», – заявила кандидат на пост Президента України Інна Богословська, коментуючи проміжні підсумки виборчої кампанії.

Підбиваючи підсумки, політик зазначила: кампанії з виборів Президента України де-факто не було.

«Старі політики відмовилися від проведення теледебатів, відсутність обмежень на покупку рекламного часу та рекламних площ призвела до нерівності прав кандидатів. Вони не говорили, що конкретно потрібно зробити, щоб відновити національне виробництво, підвищити статус лікаря і вчителя, побороти корупцію, захистити наші кордони. Нічого, крім облудних обіцянок. Грубе порушення закону, підміна реальної передвиборчої боротьби роздачею подарунків звелися до одного – до прагнення ще на 5 років продовжити термін їхніх повноважень», – підкреслила Інна Богословська.
За словами кандидата на пост Президента України, Ю. Тимошенко, В. Янукович та В. Ющенко роблять усе, аби залишитися при владі.

«Після провалу конституції ПРіБЮТ, коли не вдалося без участі людей вирішити, хто який пост займатиме до 2020 року, зусиллями двох найбільших фракцій був ухвалений закон про вибори, який допускає фальсифікації. Почалися зловживання службовим положенням, оптом були куплені соціологи й політологи. Про що казати, якщо кожен з так званих фаворитів кампанії витратив не менш ніж 300-400 млн. доларів, щоб створити собі прижиттєвий пам’ятник і – віртуальну реальність для 46 млн. українців», – заявила Інна Богословська.

Однак, незважаючи на це, вибори Президента України можуть кардинально змінити життя українців.

«Уперше в політичній історії України шанс прийти до влади отримали нові політики, з незаплямованою репутацією та багажем знань. Люди розчаровані, вони шукають тих, хто здатен принести зміни. І навіть якщо старі політики шляхом неймовірних зусиль та вкидання величезних сум грошей зможуть зупинити прихід нової влади, Україну через рік, максимум два, чекають нові часи. Я вірю, що ми зможемо це зробити 17 січня, але навіть якщо цього не станеться, чекати лишилося зовсім недовго. У травні пройдуть вибори до місцевих рад, тоді ж, можливо, відбудуться дострокові вибори до парламенту. До влади вже стукають інші – професіонали, патріоти, ті, хто прагне залишити майбутнім поколінням не руїну, а квітучу країну», – резюмувала Інна Богословська.