Інна Богословська пропонує Верховній Раді втрутитися і зупинити рейдерське захоплення Вищого адміністративного суду

13.01.2010

УвеличитьКандидат на пост Президента України Інна Богословська зареєструвала проект Постанови Верховної Ради «Про ситуацію довкола Вищого адміністративного суду України» (№ 5516 від 13 січня 2010 р.), в якому пропонує народним депутатам не допустити рейдерського захоплення Вищого адміністративного суду України.

Підстави для затвердження Постанови – публікація в газеті «Урядовий кур’єр» свідомо неправдивого оголошення про втрату гербової печатки суду. Автор оголошення – перший заступник голови Вищого адміністративного суду М. Сірош, який сам себе призначив в. о. голови ВАСУ.

Нагадаємо: 21 грудня Президія Вищого адміністративного суду, а 24 грудня Конференція суддів адміністративних судів поклали на О. Пасенюка виконання обов’язків голови ВАСУ. Але Рада суддів скасувала ці рішення і визнала М. Сіроша, який сам себе призначив в. о. голови ВАСУ. Як наголошується, зроблено це було з «благословення» голови Верховного суду України В. Онопенка, який двічі обирався до парламенту за списками БЮТ.

«Верховна Рада як представницький орган українського народу просто зобов’язана дати свою оцінку й запобігти рейдерському захопленню судової влади. Вищий адміністративний суд може стати ключовим органом під час підбиття підсумків виборів. І Ю. Тимошенко, для якої утриматися при владі є питанням життя і смерті, це розуміє. Тому робить усе, аби посадити в крісло голови суду свою людину», – зазначає Інна Богословська.

Інна Богословська переконана: якщо не зупинити рейдерського захоплення Вищого адміністративного суду, президентські вибори перетворяться на кримінальні розборки. І нагадує, що делегування функцій судів і привласнення цих функцій згідно з п. 33 ст. 85 Конституції України не допускається.

У зв’язку з цим кандидат на пост Президента України пропонує доручити Генеральній прокуратурі та Службі безпеки України негайно вилучити другу гербову печатку й покарати винних. Окрім того, доручити міністрові внутрішніх справ Ю. Луценку провести службове розслідування за фактом незаконної видачі другої гербової печатки органами дозвільної системи МВС.

«Україна – не «Єдині енергетичні системи». Тому робити те, що робила Ю. Тимошенко, коли торгувала газом, їй ніхто не дозволить», – резюмує Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської