«Якщо не зупинити рейдерського захвату Вищого адміністративного суду, вибори перетворяться на кримінальні розборки», — Інна Богословська

13.01.2010

УвеличитьКандидат на пост Президента України Інна Богословська вимагає від Генеральної прокуратури та Служби безпеки України зупинити рейдерський захват Вищого адміністративного суду і порушити кримінальну справу стосовно винних осіб.

Звернення до Генпрокуратури та СБУ від імені Інни Богословської були направлені сьогодні.

«Як я й попереджала, Юлія Тимошенко робитиме все, аби залишитися при владі. Вона не зупиниться ні перед чим, адже для неї й один день без влади смертельний. Прем’єр-міністр знає, що за дерибан бюджету, махінації із землею, газом і ПДВ доведеться відповідати. Крім того, є велика вірогідність що буде відновлено розслідування за незаконно закритими кримінальними справами ЕЕСУ. А це 6 тисяч томів і махінації на десятки й сотні мільйонів доларів», — підкреслює політик.

За словами Інни Богословської, зараз щодо Вищого адміністративного суду застосовується звичайна рейдерська схема.

«Спочатку на посаду незаконно призначається лояльний керівник, потім виготовляється друга печатка. За інформацією з правоохоронних органів, Микола Сірош вже отримав другу печатку. А значить, є всі підстави стверджувати, що йде цілеспрямована атака з метою захвату державної влади. Це є злочином проти основ національної безпеки України, і ст. 109 Кримінального кодексу чітко вказує, що такі злочини караються позбавленням волі на термін від 5 до 10 років», — зазначає кандидат на пост Президента України.

Інна Богословська переконана: якщо не зупинити рейдерського захвату Вищого адміністративного суду, президентські вибори перетворяться на кримінальні розборки.

«У справі захвату влади БЮТ відводить судам ключову роль. Але я впевнена, що реалізувати свій сценарій їм не вдасться, оскільки люди не дозволять прийти до влади пройдисвітам і бандитам», — каже Інна Богословська.

Нагадаємо: 21 грудня Президія Вищого адміністративного суду, а 24 грудня Конференція суддів адміністративних судів поклали на О. Пасенюка виконання обов’язків голови ВАСУ. Але Рада суддів скасувала ці рішення і визнала М. Сіроша, який сам себе призначив в.о. голови ВАСУ. Як наголошується, зроблено це було з «благословення» голови Верховного суду України В. Онопенка, який був членом ВО «Батьківщина» — партії Ю. Тимошенко.

Пресс-служба Инны Богословской