«Економічне зростання в країні забезпечить лише середній клас», — Інна Богословська

12.01.2010

«За роки незалежності влада в Україні так і не створила умов для цивілізованого ведення бізнесу, мало того — цинічно паразитує на підприємцях. Тому її потрібно міняти, інакше скоро все виробництво піде у тінь», — так кандидат на пост Президента України Інна Богословська прокоментувала рівень тінізації економіки України, який сягає 60% ВВП.

Нагадаємо: згідно з доповіддю Національної академії наук «Соціально-економічний стан України: наслідки для народу та держави» близько 60% українського ВВП перебуває в тіні. У доповіді наголошується, що тіньовий обіг існує в таких сферах діяльності, як торгівля (80%), будівництво (66%), нерухомість (60%), гральний бізнес (53%), громадське харчування (53%), ЗМІ (53%), транспорт та перевезення (46%) тощо.

«Очевидно, що підприємництво в Україні розвивається не завдяки, а всупереч діям влади. Замість обіцяних спрощень у законодавчій базі регулярно з’являються зміни, які тільки ускладнюють роботу бізнесу. Зв’язано це з тим, що влада сприймає підприємців як «дійну корову», а не як працедавців», — вважає Інна Богословська.

Політик упевнена, що лише рівні, конкурентні умови для всіх суб’єктів підприємництва дадуть змогу середньому класу стати на ноги й забезпечити економічне зростання в країні.

«Що треба для цього зробити? Треба провести радикальну дерегуляцію бізнесу. А саме — замінити систему дозволів на систему заявок та страхування ризиків. Позбавити чиновника можливості втручатися в діяльність суб’єктів господарювання. Крім того, потрібно удвічі зменшити кількість податків і обов’язкових платежів, увести єдиний соціальний внесок і зменшити сума соціальних нарахувань», — запропонувала Інна Богословська.

За словами кандидата на пост Президента України, влада в Україні будує феодалізм.

«Вони чинять, як мародери — приходять і забирають бізнес, залишають сім’ї підприємців і сім’ї їхніх співробітників без засобів до існування. Але так не триватиме вічно. Вже цього року мені вдалося скасувати багато незаконних рішень Київради. Переконана, після зміни влади ми зможемо захистити український бізнес і створити умови для його розвитку», — заявила Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської