«Українським містам потрібні генеральні плани розвитку територій», — Інна Богословська

12.01.2010

Необхідно затвердити генеральні плани розвитку територій, які передбачають розширення житлового сектора, поліпшення й оптимізацію транспортної інфраструктури. Про це заявила кандидат на пост Президента України Інна Богословська, коментуючи передноворічну роздачу земель депутатами різних рівнів по всій Україні.

Нагадаємо, що кінець минулого року ознаменувався черговою масовою роздачею землі в багатьох містах і селах України. Зокрема, депутати Київради передали у приватні руки приблизно 250 земельних ділянок (при цьому лише близько 50 з них були продані), в Житомирській міськраді більш ніж 20 ділянок передано депутатам, чиновникам та їхнім родичам у рекреаційній зоні річки Тетерів, і так далі.

«Передчуваючи зміни у владі, які настають після президентських виборів, недобросовісні чиновники намагаються забезпечити собі безбідне майбутнє, розпродаючи землю за тіньовими схемами. Незважаючи на те, що набрали чинності зміни в Земельному кодексі, згідно з якими заборонено передавати землю в користування без аукціонів, вони й далі забирають у людей останнє», — сказала Інна Богословська.

За словами політика, 2009 року до казни Києва надійшло вчетверо менше грошей від продажу землі, ніж було передбачено бюджетом столиці: планувалося від продажу землі одержати близько 1 млрд. 841 млн. грн., а отримали ледь більше 427 мільйонів гривень.

«Усе це результат непродуманого, безвідповідального і просто злочинного ставлення влади до народної власності», — наголосила Інна Богословська.

Кандидат на пост Президента України переконана, що єдиним виходом із ситуації, що склалася, є негайне прийняття генеральних планів розвитку кожного з українських селищ і міст.

«Це, з одного боку, унеможливить нецільове й неконтрольоване використання земельних ресурсів. А з іншого — допоможе місцевій владі визначити пріоритети в своїй роботі», — резюмувала Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської