Інна Богословська вимагає від Генеральної прокуратури порушити кримінальну справу за фактом підкупу виборців представниками БЮТ

11.01.2010

УвеличитьКандидат на пост Президента України Інна Богословська звернулася до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу за фактами підкупу виборців представниками Блоку Юлії Тимошенко.

Підкуп виборців було зафіксовано в селищі Суворово Ізмаїльського району Одеської області. На відео показано, як від імені народного депутата Олександра Дубового (член фракції БЮТ) в Будинку культури роздають пакети з рисом, макаронами та соняшниковою олією.

Нагадаємо: народний депутат Олександр Дубовий рішенням політради БЮТ закріплений за 141-м виборчим округом, до складу якого входять Ізмаїльський та Ренійський райони Одеської області.

«Влада в особі Ю. Тимошенко перебуває в агонії. Багатомільярдні зловживання під час держзакупівель, справа Лозінського, справа педофілів, земельні махінації по всій Україні, сумнівні газові контракти. Збитки, яких завдала команда Ю. Тимошенко Україні, навіть складно порахувати. Тому вони готові на все, у тому числі й на підкуп виборців, аби до влади не прийшли нові люди і не почали розбиратися у тому, що вони наробили», — зазначає Інна Богословська.

Кандидат на пост Президента України звертає увагу на те, що згідно зі ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється проводити виборчу агітацію, яка супроводжується передачею виборцям грошей або на пільгових умовах (безкоштовно) товарів, послуг, робіт, коштовних паперів, кредитів, лотерей. У ст. 105 цього ж Закону передбачена кримінальна або адміністративна відповідальність за порушення законодавства про вибори Президента України.

«У зв’язку з цим прошу вжити заходів прокурорського реагування і порушити щодо винних осіб кримінальні справи за фактами підкупу виборців», — йдеться у зверненні Інни Богословської до Генеральної прокуратури.

За словами Інни Богословської, вона має намір і далі реагувати на будь-які факти порушення прав громадян.

«Право обирати і бути обраним є одним з найфундаментальніших в демократичній державі. Якщо ми його не відстоїмо і продамо за пакет гречки, наслідки будуть набагато гірші, аніж у столиці України, коли до влади прийшов Л. Черновецький. Тоді доведеться забути про економічне процвітання і благополуччя українських сімей, про свободу слова та інші права. Зі свого боку я зроблю все, щоб не допустити цього сценарію і щоб в українців право вибору було завжди», — резюмує політик.

Прес-служба Інни Богословської