«Коштами місцевих бюджетів влада оплачує свій популізм», — Інна Богословська

28.12.2009

УвеличитьУряд, отримавши відмову від МВФ у додатковому фінансуванні, вирішив латати «дірки» у бюджеті за кошти регіонів. Такі дії з боку влади не просто позбавляють людей засобів до існування, а й дискредитують ідею місцевого самоврядування — основу справжнього народовладдя в Україні. Так кандидат на пост Президента України Інна Богословська прокоментувала блокування фінансування регіонів з боку Держказначейства.

«Практично в усіх регіонах України склалася складна ситуація з виконанням місцевих бюджетів», — підкреслила Інна Богословська.

Політик нагадала, що в Чернівецькій області на рахунках казначейства «заморожені» майже 52 млн. грн., які обласна влада не може використовувати за призначенням, оскільки цими коштами прикриваються «дірки» у бюджеті. Крім того, в Тернопільській області лише на рахунках бюджетних установ, які фінансуються з міського бюджету Тернополя, за станом на 17 грудня не сплачені витрати за зареєстрованими фінансовими зобов’язаннями по спільному фонду бюджету на 1,6 млн. грн.

«Зростання кредиторської заборгованості бюджетних установ комунальних підприємств створює ґрунт для застосування до них штрафних санкцій за невиконання фінансових зобов’язань», — пояснює Інна Богословська.

На думку політика, проблема коріниться в незбалансованих та популістських діях уряду.

«Гроші зароблені областю, але прем’єр, вдаючись до ручного управління економікою, забирає їх на потреби виборчої кампанії. А це неприпустимо», — зазначила Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської