«Модернізувати ЖКГ можливо за 4 роки», — Інна Богословська

25.12.2009

Увеличить«Необхідно запровадити систему держзамовлень для реформування ЖКГ, а не перекладати весь тягар реформи на плечі й так уже зубожілих громадян», — прокоментувала узгодження урядом проекту Закону «Про національну комісію на ринку комунальних послуг» кандидат на пост Президента України Інна Богословська.

Нагадаємо, що текст проекту Закону був узгоджений Кабінетом Міністрів 23 грудня. Раніше, 8 грудня уряд знайшов спосіб скоротити обсяги споживання теплової енергії, гарячої та холодної води в кожному житловому будинку: витрати постачальників житлово-комунальних послуг на встановлення лічильників буде внесено в тарифи, і споживачі виплачуватимуть їх вартість протягом п’яти років.

За словами Інни Богословської, після того як реальні доходи населення за останній рік знизилися на 40%, влада не має права реформувати ЖКГ за рахунок людей. Політик упевнена, що модернізація ЖКГ можлива лише шляхом державних інвестицій і створення системи державного замовлення.

«Це той інвестиційний проект, під який держава не лише може, а й зобов’язана друкувати гроші, вкладати їх туди — у придбання труб, прокладання нових інженерних мереж. Потім, через 8-18 місяців, коли ці гроші вийдуть у споживчий обіг, грамотний міністр фінансів завжди зуміє їх зібрати й вивести з обігу», — переконана Інна Богословська.

Політик заявляє, що реформа ЖКГ має стати першочерговим завданням нової влади.

«Можно скільки завгодно розмірковувати про великі ідеї, але коли в країні в абсолютної більшості жителів, насамперед на південному сході, немає води, тепла, каналізації — це означає, що Україна розвивається, як посттоталітарна країна», — підкреслює політик.

У програмі Інни Богословської «Дорога правди. Робота. Порядок. Віра» передбачено, що національна програма «Модернізація ЖКГ» буде реалізована протягом 4-х років.

Прес-служба Інни Богословської