«Ми зобов’язані захистити українців від неякісних продуктів», — Інна Богословська

25.12.2009

УвеличитьСкасувавши обов’язкову сертифікацію харчових продуктів, Кабінет Міністрів піддає життя і здоров’я українців небезпеці. Про це заявила кандидат на пост Президента України Інна Богословська під час робочої поїздки в Керч.

«Приймаючи таку постанову, уряд відкриває український ринок для неякісних, фальсифікованих і небезпечних для здоров’я громадян продуктів», — сказала Інна Богословська.

За словами політика, скасування сертифікації харчових продуктів є одним із ключових умов для здобуття нашою країною чергового кредиту Світового банку на суму 500 млн. доларів.

«У Тимошенко зараз два завдання — компенсувати дефіцит бюджету і профінансувати власну виборчу компанію. Заради цього вона готова на все, тому й роздає відповідні вказівки підконтрольним їй міністерствам», — каже політик.

Інна Богословська вважає, що український ринок потрібно закрити для всіх неякісних іноземних продуктів, у тому числі генетично модифікованої продукції.

«Деякі наші іноземні партнери хочуть зробити з України ринок на 46 мільйонів людей. Країну, яка нічого не продукує і споживає те, що не потрібне європейцям. Цього допустити ніяк не можна. Ми здатні виробляти своє сало, м’ясо, молоко», — зазначила політик.

Нагадаємо: Інна Богословська — автор проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про безпеку і якість харчових продуктів» (№5053) та ініціатор скасування заборони на продаж молока, сиру і м’яса домашнього виробництва на ринках.

Прес-служба Інни Богословської