Інна Богословська: «Українська земля має належати тільки українцям!»

24.12.2009

Кандидат на пост Президента Інна Богословська підтримує продовження мораторію на продаж землі до 2012 року. На думку політика, сьогодні Україні необхідний закон, що забороняє продаж української землі іноземцям.

Інна Богословська переконана, що закони, які регулюють ринок землі, необхідно прийняти найближчим часом.

«Нині у нас не впорядковано земельний кадастр, не проведено розмежування земель. В Україні немає жодного міста, яке має чітко встановлені кордони між муніципальною землею та землею, яка належить району або області, не кажучи вже про розмежування землі всередині міст», — зазначила кандидат.

Інна Богословська також указала, що сьогодні Україна відчуває гострий дефіцит фахівців із землеустрою.

«За розрахунками Європейського банку, для того щоб перейти до нормального ринку землі в Україні, нам потрібно 70 тисяч землевпорядників, а ми зараз маємо лише близько 1000 таких специалістов», — підкреслила політик.

Інна Богословська додала, що нам необхідно якнайшвидше ухвалити закон, що забороняє продаж землі іноземцям.

«Земля України має належати тільки українським громадянам і українській державі — без права продажу іноземним фізичним або юридичним особам. Вони можуть брати землю в оренду, але не у власність», — наголошує народний депутат.

Інна Богословська нагадує, що українська земля через географічне розташування території та унікальні запаси чорнозему — такий же актив нації, як нафта для арабських держав. Вона є важливим складником національної безпеки, національної ідентичності та національного розвитку України, переконана кандидат на пост Президента.

Прес-служба Інни Богословської