«Від медицини залежить доля нації», — Інна Богословська

23.12.2009

Треба зупинити процес вимирання нації. Але для цього Україні необхідні сучасні діагностичні центри, які забезпечать ранню діагностику та лікування для всіх верств населення по всій Україні. Про це заявила кандидат на пост Президента України Інна Богословська, коментуючи сучасний стан української охорони здоров’я.

За словами політика, в країні спостерігаються зниження народжуваності й збільшення смертності, епідемія туберкульозу, стійке підвищення кількості серцево-судинних і ракових захворювань, а також поширення наркоманії та ВІЛ-інфекцій.

«Україна — найбільш ВІЛ-інфікована країна Східної Европи. За станом на 1 грудня у нас зафіксовано 157 тис. 675 ВІЛ-інфікованих. Окрім того, лише цього року епідемія грипу забрала життя більш ніж 500 чоловік. Багатьох вдалося б врятувати, якби вчасно був поставлений правильний діагноз», — підкреслила Інна Богословська.

Кандидат на пост Президента України також зазначила, що сьогодні молоді фахівці не квапляться йти в держустанови на жебрацькі зарплати, а це, відповідно, позначається на якості медичних послуг.

«Очевидно, що все більше українських медиків шукають кращої долі за кордоном. Для порівняння — у регіонах Росії сільським лікарям видають автомобіль, а їхня середня зарплата наближається до 800 доларів. В Україні, як завжди, справа далі розмов про катастрофічний стан медицини не йде. Через це укомплектованість медперсоналом у середньому по Україні становить близько 80 відсотків, а в деяких областях ледве дотягує до 60 відсотків», — резюмувала Інна Богословська.

У своїй передвиборчій програмі «Дорога Правди. Робота. Порядок. Віра» Інна Богословська пропонує за 4 роки провести не лише масове переоснащення медичних установ, а й побудувати 9 сучасних діагностичних центрів. Окрім того, політик виступає за реалізацію програми «Здоров’я нації», яка передбачає значне підвищення заробітних плат та соціальні преференції для медиків.

Прес-служба Інни Богословської