Інна Богословська вимагає чесного суду у справі про заборону будівництва вугільного терміналу в Севастополі

22.12.2009

21 грудня кандидат на пост Президента України Інна Богословська провела мітинг на підтримку чесного судочинства у справі вугільного терміналу в Севастополі. За словами політика, якщо термінал буде побудовано, Севастополь накриють хмари вугільного пилу, оскільки перевалювання вугілля вестиметься відкритим способом, а не закритим, як у розвинених країнах світу. Це призведе до погіршення умов життя в місті й понизить його туристичний потенціал.

Попри холодну погоду мітинг зібрав значну кількість представників екологічних організацій міста, прихильників Блоку Інни Богословської «Острів Крим», а також простих городян, які виступають проти будівництва вугільного терміналу.

«Тут зібралися люди, яким небайдужа доля міста, які не хочуть дихати вугільним пилом, а хочуть виховувати дітей у чистому місті, — заявила Інна Богословська в ході мітингу.

Екологічні активісти, присутні на мітингу, відзначили, що подати цивільний позов про заборону будівництва вугільного терміналу в центрі Севастополя міг кожен, не кажучи вже про депутатів міської ради. Їм було досить набрати більшість голосів — 36, щоб на сесії ухвалити остаточне рішення про заборону будівництва і закрити це питання. Але міськрада в цьому плані поки що нічого не зробила. Та Інна Богословська, дізнавшись, що в місті є така проблема, вирішила допомогти, і в рамках правового поля зважилася на дії, причому, за словами екологів, досить успішні.

«Ті, хто просуває будівництво терміналу, вже починають нервувати, бо якщо суд винесе рішення про заборону, у них розпочнеться серйозний головний біль», — заявили активісти під час мітингу.

Нагадаємо: позов до Окружного адміністративного суду Севастополя про призупинення дії дозволу на будівництво, виданого компанії «Авліта», Інна Богословська подала 21 листопада.

За підсумками попереднього судового засідання, що відбулося 21 грудня, суддя Прохорчук заявила про необхідність слухання справи колегією суддів у кількості трьох осіб з метою його об’єктивнішого розгляду та ухвалення колегіального рішення. Після цього Окружний адміністративний суд Севастополя переніс засідання за позовом Інни Богословської про заборону будівництва вугільного терміналу в місті на 21 січня.

Прес-служба Інни Богословської