«Завдання політиків — створити умови для комфортного життя людей, а не з’ясовувати особисті стосунки й сперечатися, у кого більший маєток», — Інна Богословська

22.12.2009

«Українська економіка змушена самостійно вибиратися з ями. Уряд разом з опозицією в особі Партії регіонів не здатні вивести країну з кризи. Поки їхнього запалу вистачає лише на суперечку «в кого більший маєток», — заявила кандидат на пост Президента України Інна Богословська.

Політик підкреслила, що згідно з останнім прогнозом експертів збитки українських підприємств у 2009 році перевищать прибуток на 20%.

«Якщо про кризу не говорять, це не означає, що вона закінчилася. Економіку досі лихоманить, і влада не може, не повинна спокійно на це дивитися. Але замість реальної роботи Юлія Тимошенко з таким ентузіазмом намагається відібрати дачу у Віктора Януковича, неначе це відразу вирішить усі проблеми з бюджетом і економікою держави», — зазначила Інна Богословська.

На думку кандидата на пост Президента України, політики занадто захопилися з’ясуванням стосунків між собою, тоді як ситуація вимагала погоджених дій з порятунку економіки від кризи.

«Влада намагається, вибачте, «урвати» все, що можна, за час, що залишився до виборів. І незрозуміло, чому опозиція, замість протестувати проти злочинної бездіяльності Кабміну, хвилюється тільки про те, щоб вибори були належним чином профінансовані з держбюджету», — додала Інна Богословська.

Нагадаємо: за даними Держкомстату, фінансовий результат українських підприємств від звичайної діяльності до оподаткування за січень–жовтень 2009 р. становить мінус 12,6 млрд. грн. З них 54,2% — це підприємства, які за вказаний період отримали прибуток розміром 85,49 млрд. грн.; 45,8% підприємств зазнали збитків на суму 98,4 млрд. грн.

«Ці показники — реальний результат роботи влади з розвитку національного виробництва. Не потрібно багато розповідати про соціальні стандарти, пенсії і зарплати. Потрібно лише створити умови для українських підприємств, і тоді у нас не буде питань з наповненням Пенсійного фонду, збільшенням доходів бюджету і рівнем життя людей», — резюмує Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської