«Розрив між максимальною та мінімальною пенсією не має перевищувати 20 разів» — Інна Богословська

21.12.2009

Пенсійна система України потребує реформування, оскільки вона не виконує своїх функцій. У нас, наприклад, спостерігається величезна розбіжність у пенсіях. Тоді як більшість людей намагаються вижити на 600 грн. на місяць, хтось отримує 45 тис. грн. І це при прогнозованому дефіциті Пенсійного фонду на кінець року розміром 12 млрд. грн.

«Максимальна пенсія в Україні сьогодні перевищує 45 тис грн., тоді як простий робітник повинен вижити на 600 гривень, у які влада «щедро» оцінила його заслуги. То хіба ми будуємо феодалізм? Чи все-таки завдання влади — забезпечити нормальне життя всім, хто віддав свої найкращі роки Україні?» — зазначає Інна Богословська.

За словами кандидата на пост Президента України, розрив між максимальною та мінімальною пенсією не має перевищувати 20 разів.

«Якщо у нас мінімальна пенсія становить 601 грн., значить, максимальна не має перевищувати 12 020 грн. І це буде справедливо. Якщо чиновники високого рангу хочуть отримувати високі пенсії, вони спочатку повинні забезпечити нормальне життя решті громадян», — підкреслює політик.

Нагадаємо: у програмі Інни Богословської «Дорога правди. Робота. Порядок. Віра» вказано, що максимальний розмір пенсій не має перевищувати мінімальний більш ніж у 20 разів.

«Буде наведено лад у державних заробітних платах і пенсіях, а пенсії нараховуватимуться справедливо», — йдеться у програмі Інни Богословської.

Прес-служба Інни Богословської