Інна Богословська: «Закон про відчуження земель відкриває шлях державному рейдерству»

15.12.2009

Закон про відчуження земель, підписаний Президентом Віктором Ющенком, провокує земельний переділ. Про це заявила кандидат на пост Президента України Інна Богословська.

Нагадаємо, що згідно з цим законом в Україні вперше законодавчо затверджено право місцевих органів влади примусово відбирати будинки й землю для суспільних потреб, не надаючи при цьому землевласникам жодних гарантій збереження їхньої власності.

«Земельне питання стало черговою темою передвиборчих спекуляцій. Не так давно Віктор Ющенко запевняв усіх, що право приватної власності треба зробити святим і захищеним. А тепер він дав добро на державний рекет, коли чиновник-хабарник вирішуватиме, чия земля суспільно корисна, а чия – ні», – вважає Інна Богословська.

«Чим керуватиметься місцева влада, ухвалюючи такі рішення? Більшість міст, а тим більше областей, не мають генплану розвитку. Це означає: хочеш зберегти власність – плати! Хочеш продати державі свої неліквідні ділянки – давай хабар!» – висловила обурення кандидат на пост Президента України.

«Іноді створюється враження, що на дворі середньовіччя. Один феодал роздає держакти в обмін на підтримку, інший вирішив затіяти глобальний переділ. Тепер над кожним фермером, над кожним дрібним власником висітиме дамоклів меч цього закону», – підкреслила Інна Богословська.

Резюмуючи, кандидат на пост Президента України підкреслила, що, прийшовши до влади, забезпечить кожному українцеві усі необхідні гарантії недоторканності приватної власності. «Гарантоване право приватної власності – основа розвитку будь-якої держави. Й Україна, якщо ми будуємо сучасну європейську державу, не може бути винятком», – заявила Інна Богословська.