Підприємці Києва підтримали Інну Богословську на виборах Президента України

16.12.2009

«За роки незалежності влада в Україні так і не створила умов для цивілізованого ведення бізнесу, більш того – цинічно паразитує на підприємцях. Тому її потрібно міняти, і вже в 2010 році у нас є реальний шанс це зробити», – заявила кандидат на пост Президента України Інна Богословська, виступаючи на з’їзді Комітету порятунку бізнесу.

15 грудня в Києві під час роботи 3-го з’їзду Комітету порятунку бізнесу, на якому обговорювалися проблеми розвитку підприємництва, представники малого та середнього бізнесу підтримали кандидатуру Інни Богословської на президентських виборах.

Нагадаємо: Комітет порятунку бізнесу почав свою активну діяльність в лютому 2009 р. До складу Комітету входять перевізники Києва, Асоціація малих архітектурних форм (МАФ), представники ринків Києва, Асоціація працедавців – загалом представники більш ніж 10 різних сфер бізнесу.

У своєму вітальному слові кандидат на пост Президента України нагадала, що сьогодні Україна посідає 142-є місце за легкістю ведення бізнесу в рейтингу Світового банку.

«Очевидно, що підприємництво в Україні розвивається не завдяки, а всупереч діям влади. Замість обіцяних спрощень у законодавчій базі регулярно з’являються зміни, які лише ускладнюють роботу бізнесу. Пов’язано це з тим, що влада розглядає підприємців як «дійну корову», а не як працедавців», – вважає Інна Богословська.

Політик упевнена, що тільки рівні конкурентні умови для всіх суб’єктів підприємництва дозволять середньому класу стати на ноги і забезпечити економічне зростання в країні.

«Що потрібно зробити для цього? Потрібно провести радикальну дерегуляцію бізнесу. А саме – замінити систему дозволів системою заявок і страхування ризиків. Позбавити чиновника змоги втручатися в діяльність суб’єктів господарювання. Окрім того, треба вдвічі зменшити кількість податків та обов’язкових платежів, запровадити єдиний соціальний внесок і зменшити суму соціальних нарахувань», – заявила Інна Богословська.

У свою чергу підприємці відзначили, що влада в Україні будує феодалізм.

«Вони чинять, як мародери – приходять і забирають бізнес, залишають наші сім’ї та сім’ї наших співробітників без засобів для існування. Але так не триватиме вічно. Вже цього року нам удалося відмінити багато незаконних рішень Київради. Переконаний, за допомогою Інни Богословської та інших свідомих політиків національного масштабу ми зможемо захистити себе і весь український бізнес від безчинств корупційної влади», – заявив на з’їзді співголова Комітету порятунку бізнесу Юрій Артеменко.