«Запровадження податку з продажу дасть змогу підприємцям дихати вільно» — Інна Богословська

15.12.2009

Корупційна сутність податку на додану вартість (ПДВ) знищує вітчизняну економіку, тому необхідно замінити його податком з продажу. Про це сказала кандидат на пост Президента України Інна Богословська, коментуючи заяву Юлії Тимошенко про те, що Кабмін поверне ПДВ бізнесу, як тільки Україна вийде з кризи.

«Заява Тимошенко про те, що криза заважає вчасно повернути ПДВ підприємствам, – відверта брехня. Повернення ПДВ давно стало знаряддям шантажу в руках Кабміну. Причому й попередні уряди грішили формуванням заборгованості з ПДВ, оскільки це дозволяло в ручному режимі вирішувати, які підприємства «карати», а які – «милувати». Зараз «пресують» експортерів зерна, яким держава по ПДВ вже заборгувала близько 3,5 мільярда гривень», – заявила Інна Богословська.

Водночас політик зазначила, що Юлія Тимошенко навіть за два терміни перебування на посту прем’єр-міністра так і не змогла освоїти азів економіки.

«Прем’єр заявляє, що, «вибираючи між поверненням підприємствам ПДВ та виплатою зарплат і пенсій бюджетникам, вибере пенсії і зарплати». Очевидно, глава уряду просто не розуміє, що, вимиваючи оборотні кошти з підприємств (не повертаючи ПДВ), вона тим самим позбавляє людей зарплат, а оскільки не йдуть відрахування до соціальних фондів – то й пенсіонери залишаються без пенсій», – підкреслила Інна Богословська.

Кандидат на пост Президента України вважає, що альтернативою ПДВ має стати податок з продажу.

«Чинна влада ні за що не відмовиться від можливості тримати бізнес на короткому повідку. Лише зміна влади гарантує відміну ПДВ і запровадження податку з продажу, який дасть змогу підприємцям дихати вільно, не підлабузнюючись і не плазуючи перед владоможцями», – резюмувала Інна Богословська.