«Влада не викорчує корупцію, адже не в силах боротися із собою!» — Інна Богословська

10.12.2009

Перманентні корупційні скандали в Україні набувають рис задавненої, хронічної хвороби, знайти ліки від якої нинішні «доктори у владі», через свою заангажованість і некомпетентність, просто не в змозі. Про це заявила кандидат на пост Президента України Інна Богословська, коментуючи звинувачення Віктора Ющенка на адресу Юрія Луценка та керівництва інших силових структур у причетності до корупції.

«Ющенко намагається боротися з вогнем, під’єднавши пожежний гідрант до бочки з бензином. Адже він, як і інші політики старої формації – Тимошенко Янукович, – мав час і можливість викоренити це явище. Але за тих 5-7 років, упродовж яких вони перебувають при владі, ситуація тільки погіршилася», – зазначила Інна Богословська.

Кандидат на пост Президента України нагадала, що згідно з результатами дослідження Transparency International (міжнародної громадської організації з протидії корупції) в щорічному рейтингу корумпованості Україна посіла 146-те місце серед 180 країн світу.

«Судячи з усього, до нас підлестилися. Навряд чи десь ще знайдеться країна, в якій «списуються» багатомільярдні борги колись приватної компанії прем’єр-міністра перед держбюджетом, де крадуть на всіх рівнях, починаючи з ЖЕКу. Отож чергові «солов’їні трелі» про Антикорупційне бюро, з ініціативою створення якого по черзі виступають Тимошенко і Ющенко, є лише спробами замаскувати власні гріхи й уникнути відповідальності за те, що діється», – підкреслила політик.

Зі свого боку, Інна Богословська пропонує запровадити електронне бюджетування і вибори за відкритими партійними списками. Окрім того, вона закликала інших кандидатів хоч би напередодні виборів перестати спекулювати на темі боротьби з корупцією.

«Словами справі не допоможеш. Потрібна чітка програма, готовність до рішучих дій і, головне, політична воля та бажання докорінним чином змінити ситуацію. Прийшовши до влади, я не шукатиму ворогів у минулому. Проте змушу жити за законом усіх без винятку», – резюмувала кандидат на пост Президента України.