Інна Богословська прогнозує, що блок її імені «Острів Крим» увійде до парламенту автономії

02.12.2009

«Так вийшло, що в Криму ми почали виборчу кампанію 18 липня — на два з половиною місяці раніше, ніж по країні. Через це зараз у Криму маємо другий результат — популярніша за нас лише Партія регіонів. А якщо ПР і припускатиметься тих помилок, які допускає щодня, то цілком можливо, що блок «Острів Крим» отримає більшість мандатів в кримському парламенті у всіх місцевих радах автономії і Севастополі», — заявила кандидат на пост президента України Інна Богословська в інтерв’ю «Коммерсантъ-Украина».

Відповідаючи на запитання журналіста щодо сепаратистських тенденцій в Криму, Інна Богословська заявила, що автономію необхідно наповнити реальними повноваженнями.

«Якщо ми наповнимо статус автономії реальним змістом — дамо змогу самостійно регулювати оподаткування, вирішувати питання землекористування, — то нинішньої Конституції Криму для цього абсолютно досить. Не потрібно нічого додавати. Просто треба дати людям можливість відчути себе господарями на своїй землі», — підкреслює Інна Богословська.

За словами політика, ідеї сепаратизму в народі немає. Більш того, кандидат стверджує, що зараз кримчани не хочуть відділення від України, хоча ще п’ять років тому 80% жителів півострова прагнули приєднатися до Росії.

Тимчасом Інна Богословська переконана, що центральна влада провокує сепаратистські настрої в АР Крим. «Конституцію АР Крим відверто ігнорують і уряд, і президент. Влада розглядає Крим як літню дачу, де можна вкрасти гектари пляжу, обгородити їх триметровими парканами і відпочивати «по повній». Про проблеми автономії, про її економічний розвиток ніхто й думати не бажає», — каже кандидат на пост Президента України.

За словами Інни Богословської, в разі обрання її президентом вона забезпечить дотримання Конституції АР Крим.

«В Криму у мене є команда ефективних менеджерів і справжніх патріотів цієї землі. Якщо мою команду підтримають на місцевих виборах, вона зможе навести лад в автономії», — резюмує політик.

Прес-служба Інни Богословської