Інна Богословська закликає усунути «касту недоторканних»

01.12.2009

В Україні вже давно сформована своєрідна «каста недоторканних», до якої належать співробітники правоохоронних органів, спецслужб, чиновники, функціонери партії влади та державні керівники всіх рівнів. І головний їхній привілей — можливість не дотримуватися Закону. Про це заявила кандидат на пост Президента України Інна Богословська.

Політик підкреслила: «ще жодна справа з розслідування злочинів за участю високопоставлених чиновників і депутатів так і не була доведена до кінця».

«Заяви нинішнього глави МВС Юрія Луценка з приводу резонансних справ, які є сьогодні топ-темами всіх ЗМІ, м’яко кажучи, викликають сумнів у його компетентності та відповідності посаді. Або ж за цим стоїть навмисне бажання замовчати факти, які свідчать про цілковиту деградацію так званої владної еліти», — зазначила Інна Богословська.

За її словами, нинішня державна політика спрямована не на зміну теперішнього стану справ, а на цементування кастового устрою українського суспільства.

«Правова держава лишається не більше ніж фікцією. Найжахливіше, що це навіть не намагаються приховати. Пора зробити рішучий крок — усунути з усіх рівнів влади «касту недоторканних», яка збудувала таку систему безкарності та кругової поруки», — заявила Інна Богословська.

Першими кроками, як пропонує кандидат на пост Президента України, має бути проведення повної атестації працівників МВС, прокуратури, СБУ, судів.

«Водночас професіоналів нам треба підтримати фінансово, посадами тощо. Справжні професіонали розуміють, що не може міністр внутрішніх справ, побувавши на підлозі в аеропорту іноземної держави, і далі керувати МВС. Так само, як і не може агітувати за окремих політиків та давати свої оцінки кандидатам на пост Президента. МВС — це не філія політичної партії. Доти, доки їхні працівники є одночасно представниками політичних партій, влада завжди буде безкарною, а люди — беззахисними. Тому докорінна департизація правоохоронних органів, судів і армії — обов’язкова умова створення нової системи правосуддя», — резюмувала Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської