«Влада загнала Україну в боргову яму» — Інна Богословська

27.11.2009

Багатомільярдні й неконтрольовані позики уряду Ю. Тимошенко створюють передумови для того, що майбутні покоління українців вимушені будуть роками розплачуватися за відвертий непрофесіоналізм і популізм нинішньої влади. Про це заявила кандидат на пост Президента України Інна Богословська.

«Затягуючи країну в боргову яму, Юлія Тимошенко переклала на плечі майбутніх поколінь відповідальність за свою абсолютну управлінську неспроможність», – підкреслила Інна Богословська.

Політик нагадала, що державний борг України безперервно знижувався з 1998 року, коли становив 48,2% ВВП, і до кінця 2007 року, коли він дорівнював 10% ВВП. Згідно з останніми офіційними даними, державний борг України за неповний рік виріс майже на 100 млрд. гривень – зі 130,7 млрд. грн. на початку року і до 225 млрд. грн. станом на сьогодні.

«Народ України приречений тепер довгі роки нести тягар «досягнень» цієї влади» – вважає кандидат на пост Президента України.

За словами політика, незважаючи на очевидне поглиблення кризових явищ і природне пригнічення економічної активності в країні за останній рік, гроші від кредитів уряд так і не направив туди, де вони були найбільш потрібні. Це насамперед реальний сектор економіки, промислове виробництво.

«Влада поставила під загрозу наше право бути гравцями на світових ринках, розвиватися як країна-виробник, а не як країна – споживач чужих товарів та послуг», – резюмувала Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської