«Першість України в світі з поширення ВІЧ — обличчя нинішньої влади», — Інна Богословська

26.11.2009

Чинній владі слід займатися не виборами, а вирішенням серйозних проблем, що назріли в суспільстві. Особливо це стосується проблеми охорони здоров’я. Про це заявила кандидат на пост Президента України Інна Богословська.

«Епідемії — бич нинішньої влади. Країна за відсутності сучасних діагностичних центрів та інфекційних лікарень перетворюється на вогнище епідемій. Згідно з доповіддю об’єднаної програми ООН з ВІЧ/СНІД (UNAIDS) за вісім років кількість випадків інфікування ВІЧ у світі знизилася на 17%, тимчасом як в Україні показник поширення ВІЛ-інфекції і далі зростає», — заявляє політик.

Інна Богословська впевнена: без спеціальних державних програм профілактики і ранньої діагностики захворювань нашій країні не впоратися з ВІЛ-інфекцією. Але головна проблема полягає в корупції та небажанні нинішніх керівників держави реалізовувати стратегічні програми.

«Всі знають, як наживаються чиновники на закупівлях медикаментів і медобладнання за державний кошт. Останній приклад може вразити навіть циніків: Мінздоров’я купило непридатні американські тест-системи за ціною вп’ятеро вищою за вітчизняні, витратило на це 2 млн. грн. а виявилося, що їх треба ще доукомплектовувати, й працювати вони не можуть. Про що це свідчить? Про те, що епідемії — це обличчя політиків, які правлять країною. Тоді як люди помирають від хвороб, в їхніх кишенях осідає не менш ніж 40% бюджету країни», — відзначає політик.

За словами Інни Богословської, після перемоги на виборах вона має намір реалізувати програму «Здоров’я нації».

«Елементи програми — будівництво за 5 років 9 діагностичних центрів, які забезпечать ранню діагностику для всіх верств населення по всій Україні. Крім того, буде підвищено заробітні плати, запроваджено соціальні преференції медикам, проведено масове переоснащення медичних установ за 4 роки. Все це можна зробити, головне — мати волю і бажання», — резюмує кандидат на пост Президента України.

Прес-служба Інни Богословської