«Український прорив стався тільки щодо корупції», — Інна Богословська

24.11.2009

Згідно з даними міжнародної аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers Україна посіла шосте місце в рейтингу економічної злочинності з-поміж країн світу, і навіть попри кризу та спад ділової активності рівень економічної злочинності залишається стабільним. Це єдиний показник, що стабільно зростає, який удалося реалізувати чинній владі. Про це заявила кандидат на пост Президента України Інна Богословська.

Інна Богословська відзначила, що основними злочинами, з якими стикаються українські бізнесмени, є хабарництво та рейдерство, і головні чинники зростання таких злочинів в Україні, на думку політика, — корупція і безвідповідальність влади.

«Корупція в Україні перетворилася на одну із загроз національній безпеці. Вона підриває економічні основи держави, блокує прибуток іноземних інвестицій, а також провокує недовіру населення до владних структур. Більш того, корупція негативно позначається на міжнародному іміджі України, призводить до «тінізації» економіки і сприяє зростанню впливу організованих злочинних груп. Сьогодні ми маємо кланову політику, яка виразно нагадує 90-ті роки», — підкреслила Інна Богословська.

Політик також нагадала, що лише за 2005 рік в Україні було здійснено більш ніж 45 тисяч економічних злочинів.

«Очевидно, що джерело цього зла ховається у владі. Влада буде відповідальною перед народом і державою лише в тому разі, якщо місце вседозволеності посяде невідворотність покарання за скоєні злочини, незважаючи на статус і посаду злочинця», — резюмувала Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської