Інна Богословська подала позов про заборону будівництва вугільного терміналу

23.11.2009

Кандидат на пост Президента України Інна Богословська подала судовий позов до Окружного адміністративного суду Севастополя про призупинення дії дозволу на будівництво вугільного терміналу в місті.

Про подання позову Інна Богословська оголосила 21 листопада під час 2-тисячного мітингу-протесту в Севастополі. За словами політика, якщо термінал буде побудовано, Севастополь накриють клуби вугільного пилу, оскільки перевалювання вугілля вестиметься відкритим способом, а не закритим, як у розвинених країнах світу.

У свою чергу екологи вважають, що введення до ладу терміналу призведе до викидання в атмосферу, воду та ґрунт до 1 тис. тонн вугільного пилу на рік, і це негативно позначиться на екологічній ситуації в місті та стані здоров’я жителів, а також відлякає від Криму курортників.

«Під час видачі дозволу було порушено екологічне законодавство, і завдання політиків, суспільства виправити цю помилку. Чому, коли наші інвестори починають працювати за кордоном, вони дотримуються всіх норм, зокрема екологічних, а у власній країні роблять усе навпаки? Бо у нас беззаконня і безвідповідальність? Час покласти цьому край», — заявила на мітингу Інна Богословська.

Політик відзначила: не можна допустити, щоб у гонитві за прибутком українські виробники забруднювали довкілля й отруювали людей.

«Нещодавно у Запоріжжі депутати обласної ради дозволили одному з великих підприємств безкарно викидати в повітря тисячі тонн шкідливих речовин. Тепер у Севастополі пропонують вугілля перенавантажувати відкритим способом. Це вже тенденція. А завдання влади — створити умови, щоб і українське виробництво розвивалося, і люди були здорові», — підкреслила Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської