«Якщо негайно не зупинити корупцію — вона зупинить країну», — Інна Богословська

19.11.2009

Політик нагадала: згідно з останніми даними міжнародної організації Transparency International Україна за рівнем корупції відкотилася до 146 позиції зі 180 країн світу. Інна Богословська акцентує увагу на тому, що разом з нашою країною до цієї позиції віднесені Камерун, Еквадор, Кенія, Росія, Сьєрра-Леоне, Східний Тимор і Зімбабве.

«Стара влада всі ці роки «будувала Європу в Україні», «інтегрувалася у розвинуте світове співтовариство», а в результаті Україна за рівнем корупції опинилася серед африканських країн. Дика Африка – ось рівень нашої влади. І необхідно зробити перший крок у боротьбі з корупцією в державі – усунути з усіх рівнів влади «стару гвардію», яка створила цю систему», – зауважила Інна Богословська.

Кандидат у президенти наголошує, що боротьба з корупцією – один з головних пріоритетів її передвиборчої програми «Дорога правди. Робота. Порядок, Віра».

«Українські корумповані чиновники стали новим класом, засобами виробництва якого є ручка і папір. За один підпис на ньому чиновник отримує стільки, скільки заробляє невеличке місто за рік. Кількість чиновників необхідно скоротити вдвічі, провести повну атестацію державних службовців на професійну та моральну відповідність посаді», – відзначила Інна Богословська.

Політик зазначає, що необхідно припинити практику, коли звання у правоохоронних органах елементарно купується. Для цього слід провести повну атестацію працівників МВС, прокуратури, СБУ, судів: підтримати грошима, посадами та моральним заохоченням професіоналів і водночас позбавитися кумів, сватів, перевертнів у погонах, які знищують авторитет правоохоронця.

«Якщо негайно не зупинити корупцію – вона зупинить країну. Україна втратить і так невеликі надходження від міжнародних інвесторів, міжнародні організації можуть просто виключити нас зі своїх рядів. Держава навічно закріпить за собою статус «країни третього світу», – резюмувала Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської