«Ми повинні створити умови для життя у всіх регіонах країни, а не лише в Києві» – І.Богословська

17.11.2009

Увеличить«Харків — юридична мекка України. Моя мрія — перенести до Харкова Верховний та Конституційний суди України. Це може стати першим кроком до децентралізації влади та створення умов для розвитку українських регіонів», — заявила у Харкові кандидат на пост Президента України Інна Богословська.

Політик зазначає: справжня Україна починається на відстані п’ятдесяти кілометрів від Києва. Там люди покинуті напризволяще, наодинці зі своїми проблемами, немає інфраструктури, відсутні перспективи знайти гідну роботу. Мине ще кілька десятиліть, і на Чернігівщині, Кіровоградщини, Сумщині та в багатьох інших регіонах України просто зникнуть сотні населених пунктів.

«Нам необхідно відмовитися від жорсткої централізації, коли всі ділові та адміністративні центри містяться в Києві. Наприклад, фінансові біржі можна абсолютно безболісно перенести з Києва до Дніпропетровська, Міністерство промисловості та Міністерство вугільної промисловості — до Донецька чи Луганська. Цим рішенням ми створимо сотні й тисячі нових робочих місць в регіонах і зможемо наповнити місцеві бюджети», — підкреслює Інна Богословська.

Кандидат на пост Президента України нагадує: всі спроби авіаперевізників збільшити кількість внутрішніх авіарейсів завершилися поразкою, і це доволі промовистий факт.

«Люди їдуть лише в Київ та з Києва. У них немає потреби та коштів подорожувати зі Львова до Донецька, з Чернігова до Івано-Франківська. Саме тому інколи в нас виникає непорозуміння між людьми з різних частин України. І поява декількох адміністративних центрів сприятиме налагодженню співпраці, міграції між різними містами в межах усієї України», — резюмує Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської