«Влада зобов’язана розповісти правду і захистити людей від епідемії», — Інна Богословська

16.11.2009

За словами Інни Богословської, влада навмисне приховує інформацію про епідемію.

«Коли я публічно заявила, що лікарі підозрюють не грип, а легеневу чуму, мені порадили не сіяти паніку. Водночас у місцях, де було оголошено карантин, лікарів змушували фальсифікувати діагнози. Замість правди на екранах телевізорів ми побачили виборчу пропаганду під виглядом селекторних нарад прем’єр-міністра та роздачі марлевих пов’язок. Тим часом, лише за офіційними даними, померло вже 299 душ», – наголошує політик.

Слова Інни Богословської підтверджує начальник бюро Чернівецької обласної судмедекспертизи, доктор медичний наук Віктор Бачинський. Згідно з його заявою, всі жертви епідемії на Буковині вмирали не від пневмонії, а внаслідок вірусного дистрес-синдрому або тотального ураження легенів. Начальник бюро Чернівецької обласної судмедекспертизи вважає, що потрібно терміново міняти методи лікування, оскільки ті, якими користувалися, не давали результатів.

У зв’язку з цим кандидат на пост Президента України Інна Богословська вимагає від Віктора Ющенка провести засідання РНБО і зробити все для захисту людей від епідемії. Політик також звертає увагу на відмову Міністерства охорони здоров’я оприлюднити статистику захворюваності.

«Рішення МОЗ – поганий симптом, але воно є звичайним для авторитарної політики прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Коли в Україні падає економіка, Кабмін забороняє Держкомстату обнародувати дані по ВВП. Тепер, коли епідемія, Міністерство охорони здоров’я приховує інформацію про зростання захворюваності. Але Україна – не країна третього світу, і можновладцям треба бути готовими до відповідальності за таку антигуманну політику», – резюмує Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської