Інна Богословська закликає всіх кандидатів у президенти взяти участь у дебатах

16.11.2009

Увеличить«Публічні телевізійні дебати між політиками є обов’язковим елементом цивілізованої передвиборчої боротьби. Саме відкриті політичні дебати дають людям змогу зрозуміти, хто є хто. Адже це майданчик, на якому політики обговорюють реальні програми розвитку країни, а не змагаються в красномовстві», – зауважує Інна Богословська.

Кандидат у президенти зазначає, що відмова від участі у дебатах означала б у демократичних країнах завершення кар’єри політика.
«Люди навіть не оцінювали б мотивів відмови політика від участі у дебатах – це сприймалося б як неповага. Тимчасом в Україні кожний кандидат, особливо Віктор Янукович та Юлія Тимошенко, намагається заховатися за тисячами рекламних білбордів, роликів, куплених «експертів», довірених осіб… Чи може бути президентом країни політик, який ховається від своїх громадян і приходить на телеефір, тільки якщо там немає опонентів?» – запитує політик.

Загальноукраїнські політичні дебати між усіма кандидатами на пост президента мають зірвати маски і продемонструвати справжнє обличчя політиків. Інна Богословська вказує, що дебати стануть сходинкою до цивілізованої та чесної виборчої боротьби. Запровадження обов’язкових передвиборчих дебатів дозволить позбутися того бруду, який супроводжує вибори в Україні.

«І тому я зараз закликаю усіх кандидатів на пост президента України проявити мужність та не ухилятися від відкритих дебатів. Наші громадяни заслуговують та вимагають змістовних, виважених дискусій політиків. Їм не потрібні психічна атака та пусті рекламні лозунги», – резюмує Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської