«Хто не годує своєї армії — годуватиме чужу», — Інна Богословська

05.11.2009

Кандидат на пост президента України Інна Богословська переконана: Україні потрібно якнайшвидше отримати статус нейтральної держави, оскільки хронічне недофінансування армії й метання між військово-політичними блоками загрожує втратою суверенітету. «Солдатів нема чим помити й у що одягнути. Про це говорять самі генерали, і це діагноз нашої влади, нездатної захистити власний народ», — заявляє політик.

За словами Інни Богословської, українська армія стала заручником політичних баталій в країні та невміння політиків відокремлювати партійні й особисті інтереси від інтересів країни.

«Наша влада штовхає нас у НАТО, хоча в Альянсі нас ніхто не чекає, а більш як половина населення категорично проти членства в цій організації. Хочу нагадати, що президент Румунії, країни-члена НАТО, кілька разів заявляв про невизнання державних кордонів України за пактом Молотова–Ріббентропа, що вище керівництво нашої країни обійшло мовчанням. Це свідчить про те, що владоможці й далі живуть політичними міфами», — каже кандидат на пост президента України.

Щоб не розколювати країну й захистити її від зовнішніх загроз, Інна Богословська пропонує відмовитися від вступу до військово-політичних блоків і отримати статус нейтральної держави.

«Нейтральна Україна не боротиметься з вітряками, і що найважливіше — не триматиме свою армію голодною. Вона зможе створити нечисленні, проте сучасні, дієздатні військові сили. Цього хоче сама армія, вищий офіцерський склад і цього чекає вся країна», — підкреслює політик.

Нагадаємо: 2 листопада директор Департаменту фінансів Міністерства оборони Іван Марко заявив, що з 400 українських літаків літає лише 72, а час нальоту пілотів не перевищує 14 годин на рік. За словами Івана Марка, харчування військовослужбовців фінансується на 75%, а бойова підготовка — на 8% від потреб.

«Кого може захистити голодна й гола армія? Вона може лише загрожувати мирному населенню. Тому протягом 5 років нам потрібно створити професійну армію. Але створити, а не давати порожні передвиборні обіцянки, як БЮТ у 2007 році», — резюмує Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської