«Тимошеннічество шкідливе для життя людей», – І.Богословська

04.11.2009

«Кабінет Міністрів провалив підготовку до боротьби з епідемією. Ми не знаємо точних діагнозів захворювань, у нас немає медикаментів. Наприклад, полиці аптек вже неділю як порожні, марлеві пов’язки стали дефіцитом, більше того, їх вже продають із під прилавків по 8-10 гривень. І в такій ситуації Юлія Тимошенко з трибуни Верховної Ради заявляє, що влада бореться з епідемією шляхом обліку хворих!», – говорить Інна Богословська.

Політик звертає увагу на те, що прем’єр-міністр обнародував статистику захворювання грипом за перші 9 місяців 2009 р., в той час, коли епідемія почалася в 10-му місяці, точніше в жовтні.

«Влада знову замовчує правду та шукає ворога. Тепер крайніми стали аптечні мережі, хоча Кабмін міг закупити ліки та підготуватися як слід до епідемії. Цього не було зроблено і зараз в пожежному режимі Кабмін вимагає виділити 1 мільярд гривень на закупівлю медикаментів без проведення тендерних процедур. Причому, гроші виділяються в Резервний фонд, з нього вони незаконно витрачалися на виборчу кампанію Юлії Тимошенко», – підкреслює Інна Богословська.

Кандидат на пост президента приводить конкретний приклад зловживань, коли Мінздрав закупив непридатні американські тест-системи за ціною в 5 раз дорожче вітчизняних. Таким чином, можна констатувати, що влада стала мародером.
«На їхню закупку було потрачено біля 2 мільйонів гривень, але щоб діагностувати грип, їх необхідно ще доукомплектувати. А за цей втрачений час хвороба забирає життя людей», – зауважує політик.

Щоб уникнути розкрадення коштів, Інна Богословська направила депутатський запит в Розрахункову палату України з проханням перевірити всі закупівлі медикаментів і медичного обладнання за державні кошти. Також кандидат на пост президента України направила депутатське звернення в Кабінет Міністрів, Міністерство економіки з проханням надати всю інформацію відносно розподілення благодійної допомоги для боротьби з епідемією.
«Генеральна прокуратура в змозі і, повинна в таких умовах поставити прокурорські пости в Міністерстві економіки, які будуть контролювати, – у кого та по якій ціні закуповують медикаменти і все необхідне для допомоги людям. Ми всі повинні та зобов’язанні винести уроки з цієї трагедії, та не допустити, щоб хтось наживався на людській біді», – резюмує Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської