«Я рада, що вдалося розв’язати проблему і селянам надали можливість продавати їхню продукцію на ринках, а нам всім – їсти здорову та смачну їжу», – І.Богословська

26.10.2009

Автор законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» (№5053) народний депутат Інна Богословська вітає рішення Верховної Ради залишити за селянами право продавати домашнє молоко, сир і м’ясо на ринках. «Попри те, що був підтриманий альтернативний законопроект №5053-1, мені вдалося привернути увагу депутатів до цієї проблеми і домогтися того, що ще  мінімум 5 років люди зможуть отримувати прибуток зі свого домашнього господарства, а всі ми – їсти здорову та смачну їжу», – зазначає Інна Богословська.

«Мало того, що Україна сьогодні завалена імпортом, і ми перетворюємося з країни-виробника на країну-споживача. Так нас ще намагалися залишити без натуральних домашніх продуктів – того, чим здавна славиться наша країна. Це неправильно. Українці мають повне право є свою, здорову їжу», – говорить народний депутат.

За словами Інни Богословської, статтю 35 Закону «Про безпечність та якість харчових продуктів», згідно з якою з 1 січня 2010 заборонялося продавати на ринках молоко, сир домашнього виробництва, а також м’ясо парнокопитних та інших копитних тварин, було ухвалено на догоду торговельним мережам.

«Депутати намагалися приховати від людей правду. Всі обминали цю тему. І тільки після того, як я прийшла на засідання погоджувальної ради і відверто заявила, що нас чекає, багато парламентаріїв вийшли як би з летаргічного сну», – наголошує політик.

За словами Інни Богословської, вона і надалі захищатиме інтереси людей від законопроектів, що завдають шкоди.

«Я перешкодила ухваленню корупційного закону про держзакупівлі, добилася затвердження закону про акціонерні товариства, який захищає підприємства від рейдерських захоплень. Тому скасування заборони на продаж домашніх продуктів ще раз підтверджує, що в Україні можна багато чого зробити. Головне – мати бажання і волю», – резюмує Інна Богословська.

Пресс-служба Інни Богословської