«Депутати не хочуть позбавлятися недоторканності. А те, що сьогодні відбулося – це виборчий трюк», – І.Богословська

22.10.2009

Народний депутат Інна Богословська вважає, що голосування за зняття депутатської недоторканності нагадує виборчий трюк.

«У парламентаріїв була реальна можливість вже в лютому 2010 р. обмежити свою недоторканність. Однак замість того, щоб підтримати законопроект В. Кириленка, що пройшов експертизу Конституційного суду, вони вирішили отримати відстрочку і проголосували за проект Януковича-Лавриновича, який ще не розглядався в КС. Отже, «мильна опера» з недоторканністю може затягтися на рік-два», – каже Інна Богословська.

Інна Богословська наголошує: у разі підтримки законопроекту В. Кириленка, вже в лютому 2010 р. після повторного голосування можна було б піддати переслідуванню парламентаріїв, замішаних у кримінальних справах.

«Останнім часом збільшилася кількість кримінальних справ, в яких фігурують народні депутати. Без обмеження статусу депутатської недоторканності вони навряд чи будуть розслідувані та доведені до суду. Тож винні можуть залишитися без покарання», – говорить народний депутат.
Інна Богословська прогнозує, що розгляд законопроекту Януковича-Лавриновича в Конституційному суді може затягнутися.

«Результат ми отримаємо не раніше весни. Цілком можливо, що якась частина цього проекту буде визнана неконституційною, і тоді доведеться починати все спочатку – реєструвати новий законопроект, розглядати його у Верховній Раді і т.д. Це все може затягтися на роки. А тим часом у нас з’являтимуться нові справи з педофілії, полювання на людей в угіддях та інші кричущі злочини за участю депутатів», – резюмує Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської