Інна Богословська виступає за повернення інституту держсекретарів і скорочення кількості заступників міністрів

16.10.2009

У зв’язку з політизацією роботи виконавчої влади народний депутат Інна Богословська вважає за необхідне повернутися до розмежування політичних і адміністративних функцій в держапараті.

«Будемо відверті: влади зараз немає. Скрізь розбрат і хитання. Міністри граються у політику та заробляють гроші, багато хто з чиновників на місцях, відчуваючи безкарність, чинять що хочуть, тож і працювати над підвищенням якості нашого життя просто нема кому», – каже Інна Богословська.

Аби змінити ситуацію на краще, народний депутат пропонує повернутися до інституту держсекретарів.
«Міністр як політик має визначати курс роботи міністерства, а держсекретарі – забезпечувати дисципліну та контролювати виконання доручень. Тоді в нас все стане до ладу, і не змінюватиметься півміністерства після приходу нового керівника», – зазначає Інна Богословська.
Народний депутат також звертає увагу на кількість заступників міністра в міністерствах.

«Після призначення на посаду прем’єр-міністра Ю. Тимошенко обіцяла скоротити кількість заступників міністрів. Проте ця обіцянка була виконана так само, як обіцянка створити професійну армію за чотири місяці і виплатити всі заощадження Ощадбанку за 2 роки. БЮТ зараз торгує посадами заступників міністрів, роздаючи їх направо й наліво в обмін на політичну лояльність, а в результаті витрати на утримання апарату міністерств і відомств зростають, як сніговий ком», – стверджує Інна Богословська.

На підтвердження своїх слів народний депутат наводить приклад деяких органів центральної влади.
«У Міністерстві аграрної політики 11 заступників міністра, Міністерстві економіки, Міністерстві охорони навколишнього середовища і Міністерстві праці і соціальної політики – по 9 заступників міністрів, в Міністерстві культури і туризму – 7. Кожен з них користується службовим транспортом, отримує зарплату тощо. А це все гроші платників податків», – підкреслює Інна Богословська, пропонуючи скоротити кількість заступників міністрів до 3-4 осіб.

«Цієї кількості цілком вистачить для нормальної роботи міністерств і відомств», – підсумовує народний депутат.

Прес-служба Інни Богословської