ПРИВІТАННЯ від народного депутата України Інни Богословської з Днем вчителя

02.10.2009

УвеличитьШановні вчителі!

Вітаю вас із професійним святом! Перша неділя жовтня для мене завжди є особливою. У цей день ми вшановуємо тих, без кого важко уявити сучасне, розвинуте, демократичне суспільство, – вчителів. Саме вчителі з перших років життя допомагають нам усвідомити: без щоденної копіткої праці, без нових знань, без роботи над собою неможливо жити краще, неможливо створити гармонійну сім’ю, неможливо стати успішною людиною. Нещодавно мене запитали: «Навіщо вчитися, адже без освіти можна стати президентом». Моя відповідь була лаконічною та простою: «Я сама все життя навчаюся і вам того бажаю».

На жаль, такі запитання є відображенням сучасного українського життя. Перманентна економічна й політична криза, корупція, дефіцит бюджету призвели до того, що робота вчителя не отримує належної оцінки. І щонайгірше: створено стереотип, начебто все можна купити за гроші. Диплом, роботу, визнання колег. Невже хтось сумнівається, що це шлях у нікуди?

Переконана: Україну врятують три національних проекти, і, безумовно, один із них – просвітництво. Інвестиції в освіту, культуру, інформатизацію – ось що може створити основу для нової, сильної та квітучої України. Хоч би яким далеким не здавалося це світле майбутнє, воно неодмінно настане. І набагато швидше, ніж ми можемо сьогодні уявити. Адже Україна готова до змін.

Зі святом вас, дорогі вчителі! Бажаю вам наснаги, невтомного творчого пошуку, відданості обраній професії, здоров’я. Будьте певні, в моїй особі ви завжди знайдете підтримку своїм ідеям і новим проектам. Пам’ятаймо – разом ми сильні!

Інна Богословська