Після звернення Інни Богословської порушено кримінальну справу за фактом чергового міліцейського свавілля

02.10.2009

Постраждалий – 20-річний харків’янин Петро Бушманов, якого 12 червня 2009 р. затримали співробітники міліції, а потім побили та примусили підписати визнання. Після затримання представники МВС вимагали від родичів Петра Бушманова хабар за те, щоб закрити сфабриковану справу. 

За фактом чергового свавілля 17 липня 2009 р. народний депутат Інна Богословська направила депутатське звернення до Генеральної прокуратури з вимогою розібратися і покарати винних.

Після звернення Інни Богословської прокуратура Дзержинського району м. Харкова провела перевірку і порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень, Про це народного депутата поінформували у прокуратурі Харківської області.

«Добре, що нам вдалося захистити людину. Проте одними тільки запитами ситуацію не змінити. Потік листів від постраждалих свідчить, що влада та її силові органи досі не позбавилися радянської спадщини, і без системних реформ ситуація лише погіршуватиметься», – підкреслює народний депутат.

За словами Інни Богословської, вона має намір і надалі захищати всіх постраждалих від міліцейського беззаконня, зокрема співпрацювати з різними громадськими та професійними організаціями.

«Думаю, вже ніхто не має ілюзій стосовно чинної влади, ніби вона здатна будь-що змінити. У країні, де досі немає справжньої опозиції, потрібно проявляти ініціативу знизу. Зі свого боку, я готова підтримувати постраждалих і представляти їхні інтереси. Тільки разом ми здатні примусити владу працювати ефективно», – зазначає народний депутат.

Нагадаємо: Інна Богословська у 1982 р. з відзнакою закінчила Харківський юридичний інститут. У тому ж році розпочала практичну роботу юриста в Харківській обласній колегії адвокатів. Під час роботи захисником вела всі види цивільних і кримінальних справ.

Прес-служба Інни Богословської