«Уряд своїм передвиборчим популізмом заганяє українців у боргову яму», – І.Богословська.

02.10.2009

«Ю. Тимошенко фінансує за рахунок кредитів бюджетний дефіцит, проте намагається створити ілюзію, ніби в Україні все гаразд. Але після завершення президентських виборів все може закінчитися, як у відомій казці, де опівночі карета перетворилася на гарбуз, коні – на мишей, а розкішна сукня на лахміття», – так народний депутат Інна Богословська прокоментувала збільшення українського державного боргу в серпні на 1,85 млрд долл. – до 35,1 млрд.

«В Україні склалася парадоксальна ситуація: дефіцит бюджету за підсумками року дорівнюватиме 100 млрд грн, щомісяця державний борг України збільшується на 2–3 млрд долл., інфляція наблизилася до 20%. Незважаючи на це, не минає і дня, щоб уряд не пообіцяв комусь підвищити зарплати, виплатити заощадження «Ощадбанку» або профінансувати будь-які соціальні програми. Саме час говорити про українське економічне диво», –  зазначає народний депутат.

Інна Богословська нагадує, що лише за останній місяць Ю. Тимошенко пообіцяла збільшити зарплату бібліотекарям на 50%, медикам на 20%, шахтарям на 15–20%, листоношам – на 50%.

«Усім, з ким зустрічається Ю. Тимошенко, вона щось обіцяє. Проте фінансуються такі обіцянки за рахунок кредитів Міжнародного валютного фонду. Таким чином, уряд своїм передвиборчим популізмом заганяє українців у боргову яму», –  підкреслює народний депутат.

Інна Богословська впевнена: підвищити рівень життя українців можна лише за рахунок розвитку національного виробництва, скорочення імпорту, створення конкурентних умов для розвитку малого і середнього бізнесу. 

«Безперечно, шлях пошуку механізмів стимулювання економіки більш складний, ніж шлях вичавлювання останніх соків із неї. Адже ефект ми побачимо за два-три роки. Але це набагато краще, ніж перед виборами роздавати подачки і тим прирікати наших дітей та онуків розраховуватися з боргами перед іноземними кредиторами протягом десятків років», –  переконує Інна Богословська.     

Народний депутат звертає увагу на те, що передвиборча кампанія вкотре, на жаль, перетворилася на шоу демагогів і популістів.         

«Політики змагаються у спритності якомога скоріше добігти до людей та солодко проспівати, як же добре людям буде жити, якщо вони проголосують за того або іншого кандидата. Саме цим зараз займаються і БЮТ, і Партія регіонів, і КПУ, і Блок Литвина. Дані політичні сили ще не усвідомлюють, що це політика вчорашнього дня. Україні потрібні нові змістовні ідеї та підходи», – підсумовує Інна Богословська.    

 Прес-служба Інни Богословської