«Кабінет міністрів має повернути підприємцям усі незаконно стягнені страхові внески до Пенсійного фонду», – І.Богословська.

30.09.2009

Народний депутат України Інна Богословська схвалює рішення Окружного адміністративного суду м. Києва, який скасував незаконну постанову Кабінету міністрів №366 від 14.04.2009 р. Нагадаємо: цією постановою уряд зобов’язав усіх підприємців – платників єдиного податку – сплачувати додатковий страховий внесок до Пенсійного фонду в розмірі від 123 грн. до 138 грн.

 «За декілька місяців, поки ця постанова була чинною, уряд за допомогою цілого арсеналу репресивних методів буквально вибивав ці внески з підприємців. Були задіяні погрози й шантаж із боку Податкової адміністрації. Говорили відверто: якщо ви не заплатите, ми відмовляємося приймати звіти, будемо стягувати примусово тощо», – заявляє Інна Богословська.   

Народний депутат нагадує: ще у липні вона звернулася з листом до президента В. Ющенка з вимогою призупинити постанову №366. Окрім того, у липні Інна Богословська закликала підприємців не сплачувати додаткові страхові внески, оскільки система оподаткування, податки і збори встановлюються виключно законами України, а не постановами Кабінету міністрів.

«Незважаючи на те що мої помічники надавали юридичну підтримку, не всі дослухалися поради. За деякими даними, близько 700 тис. підприємців сплатили внески. А це велика армія постраждалих від свавілля уряду», – підкреслює народний депутат.

Тому, аби відновити статус-кво, народний депутат закликає Кабінет міністрів повернути незаконно стягнені з підприємців  страхові внески до ПФ або ж зарахувати  їх на рахунок інших податків.

«Іншого  виходу з цієї ситуації немає. Інакше ми отримаємо анархію в системі оподаткування. Будь-хто, кому заманеться, запроваджуватиме або скасовуватиме нові податки. У такій ситуації навіть ті малочисельні сумлінні платники податків будуть цілковито дезорієнтовані», – зазначає Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської